El plat fort de la ronda de concerts que presentava el saló de moda The Brandery era el divendres 13 de juliol, amb la nit del pop electrònic i els sintetitzadors. La nit de La Casa Azul i de The Human League.

El primer que em va sorprendre en arribar és que l’espai era una mica estrany per a fer un concert. Les naus del recinte firal no semblaven prometre un gran so, donada l’alçada del seu sostre. L’altre aspecte a destacar és que no hi havia una afluència massiva de públic. Però ni una cosa ni l’altra van tenir importància tan aviat va sonar la música de Guille Milkyway, és a dir, de La Casa Azul.

És obvi que la música de La Casa Azul té una pretensió vitalista, de diversió, de ballar, de fer feliç a la gent. O almenys això és el que m’inspira a mi, tot i que les lletres puguin ser a vegades desesperades i catàrtiques, l’esperit general sempre és alliberador, és de gaudir. I jo, que no havia tingut el plaer de veure La Caza Azul encara en concert, esperava això. Però la realitat va superar la meva imaginació. La Casa Azul en concert és una festa universal, és un gust i una alegria pel cos. Es nota d’allò més quan algú s’ho passa bé fent el que fa, i crec fermament que aquest és el cas de Guille Milkyway, el d’algú que s’estima la seva feina i que ho fa tot amb carinyo i passió, d’una manera generosa i desacomplexada. Tot l’espectacle està cuidadíssim, la posta en escena és molt original i es nota una gran feina en tots els sentits.

La Casa Azul

I a més, com que l’espectacle durava només una horeta, Guille ho va donar tot de sortida, i el repertori va estar farcit de “greatest hits”, juntament amb les cançons més mogudes de l’últim disc, “La Polinesia Meridional”.  Van obrir amb “Los chicos hoy saltarán a la pista” i a partir d’aquí tot va anar cap amunt: “No más Myolastan”, “La fiesta universal”, “Sucumbir”, “Superguay”, “Terry, Peter y yo” i unes quantes més fins a tancar amb “La Revolución Sexual”.

Un autèntic plaer de concert, que espero repetir aviat en aquesta gira.

I encara quedava The Human League. Un dels grups de referència en el pop electrònic i de sintetitzadors dels 80, que com molts d’altres, estan fent gira revival, d’aquestes que sempre fan un mica de por i que no saps mai si calia que tornessin o no.

Però s’ha de reconèixer que, malgrat l’edat, The Human League encara estan en forma. Potser perquè la seva música és molt basada en sintetitzadors, el seu directe sóna tan bé com el seus discos (ja els havia vist feia 6 anys i ho vaig comprovar, però amb 6 anys més em tornava a assetjar el dubte). Phillip Oakey encara manté un tros de veu, i tot el seu sentit de l’espectable. I, com si fos una folklòrica, també necessita canviar-se unes 4 o 5 vegades de vestit en una actuació de poc més d’una hora.

The Human League

També van fer sobretot “greatest hits” empesos per l’horari. La primera cançó, “Seconds” amb Oakey a l’escenari, per posteriorment aparèixer les seves companyes Joanne Catherall i Susan Ann Sulley, amb un look totalment dels 80 (que visca el glam i els lluentons!) per atacar amb “Lebanon”. “Open Your Heart”, “Heart Like A Wheel”, “Empire State Human” sonen molt i molt bé. La mitjana d’edat del públic, ara una mica més nombrós, ha pujat força i s’ho estan passant d’allò més bé.

Ataquen amb himnes de la banda com “Love Action”, “Tell Me When” i “Mirror Man”, per arribar al moment àlgid amb tothom cantant “Don’t You Want Me”, que va ser número 1 al Regne Unit a l’any 1981 i un dels majors èxits de la formació.

Encara tancaran l’actuació amb dues cançons més, “Being Boiled” i “Electric Dreams”. Tothom ballant i amb cara de satisfacció, i amb la sensació que s’havia fet molt curt. Nit intensa, en tot cas.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies