Lobos de Arga
6Valoració

Lobos de Arga és una comèdia de terror ambientada en una remota aldea de Galícia i amb homes llop pel mig. Aquesta breu presentació genera, d’una banda, certa curiositat però sens dubte també espanta. Juan Martínez Moreno, director i guionista, ha buscat recuperar el cinema de monstres més clàssic servint-se de l’humor per evitar prendre’s la història massa seriosament, i utilitzant efectes especials basats en el maquillatge i les pròtesis de làtex  a l’hora de crear els monstres.

Tomás és un escriptor que està passant per un bloqueig creatiu i decideix viatjar al seu poble natal per rebre un homenatge. En arribar a una aldea perduda a l’interior de Galícia es veurà atrapat en una estranya llegenda que uneix a la seva família amb els licantrops.

Unir dos gèneres de manera conscient té les seves complicacions: l’equilibri perfecte és impossible i el guió habitualment acaba apropant-se més a un que a l’altre. En el cas de Lobos de Arga la comèdia guanya terreny al terror, amb diàlegs divertits i escenes gore que inevitablement resulten còmiques. El guió, sense sorpreses, està ben construït, els personatges dibuixats de manera suficient pel tipus de producció que es tracta i la història evoluciona amb ritme, manté l’atenció i no avorreix. La comèdia funciona en moltes de les escenes i té moments realment divertits (com l’escena del dit o la intervenció dels guàrdies civils) i d’altres que no acaben de passar d’un lleuger somriure. El terror és l’element més fluix de la pel·lícula i és que en cap moment fa por el que veiem a la pantalla.

Lobos de Arga

Entre les virtuts de la pel·lícula cal tenir en compte un repartiment entregat i amb molta complicitat, encapçalat per uns Gorka Ochoa, Carlos Areces i Secun de la Rosa que creuen en el producte sense importar-los  que la proposta sigui surrealista. La resta del repartiment, amb gent com Manuel Manquiña o Mabel Ribera, entén a la perfecció el to de la història i també juga a favor.

Lobos de Arga és una comèdia entretinguda i decent que evidentment no passarà a la història del cinema però que té moments divertits i no resulta ridícula. En definitiva, una producció fantàstica ideal per una d’aquestes tardes d’estiu.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies