The Swell Season
7Valoració

Glen Hasard i Markéta Irglová es van donar a conèixer al món amb la pel.lícula Once, que els dos van protagonitzar al 2006 i per la que van guanyar l’Oscar a la millor cançó pel tema Falling slowly. Un premi que ella va recollir amb el repetit discurs de felicitació als qui s’atreveixen a sommiar perque els somnis es poden fer realitat. Aleshores tot semblava molt dolç i la historia d’amor d’aquest irlandés i aquesta inmigrant txeca units per la música, va traspasar la pantalla i Glen i Markéta es convertiren en parella sentimental a més d’artística.

Anys més tard, tres directors, Nick August-Perna, Chris Dapkins i CarloMirabella-Davis, ens presenten “The Swell Seasonper tots aquells que es van quedar amb ganes de saber com continuava aquella història d’amor i música que va enamorar el món. Així, el film es presenta com un retrat en forma de documental que segueix a Glen i Markéta ja en la vida real al llarg dels dos anys de concerts que la parella va emprendre per tocar la seva música en directe a l’estela de l’èxit de l’Oscar.

El trio de realitzadors escullen rodar en un pulcre blanc i negre i una cuidada fotografia que barreja foscor i lluminositat per apropar-se d’una manera íntima al procés de creació musical, als seus conflictes familiars i, sobretot a la manera com una fama inesperada els va afectar de manera ben diferent: a ell fent realitat allò que sempre havia volgut i a ella posant-li a sobre una presió que no va saber manegar tant bé.

Once” ja transmetia naturalitat i sencillesa en una història on la línea entre ficció i realitat quedava molt difosa. I en aquest testimoni documental es manté el mateix esperit. L’experiencia dels seus protagonistes emociona per una credibilitat que parteix de la sencillesa. Perquè no cal parlar de sexe, drogues i rock’n’roll viscut al límit per posar en imatges com un canvi inesperat en forma de fama repentina et pot trastocar la vida i fer-te replantejar si allò que sempre havies sommiat era realment el què volies.

Glen Hansard i Marketa Irglova a The Swell Season

Llargues temporades a la carretera, exposició als mitjans, fans demanant fotos i autògrafs, opinions diverses d’amics i familiars… Tot plegat els va acabar afectant com a parella, tot i que el seu amor per la música sempre va prevaldre per sobre de tot.

The Swell Season” és un film ideal pels fans de la música folk dels seus protagonistes, i una cinta que reflexiona sobre tots aquests temes d’una manera personal i tendra, que ens acosta a una manera d’enfrontar-se a la fama i a la composició de cançons molt més sencilla i sincera que les de les grans estrelles del rock que estem més acostumats a veure als documentals musicals.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies