"El laberinto de la muerte" d'Ariana Franklin
6Valoració

Una dona avançada al seu temps, una ment desperta, àgil, intel·ligent, molt coherent amb la seva vida i la seva professió. Una dona admirable que rebel·la un caràcter fort, dominat per la lògica i un cor marcat pel passat. Una dona amb l’ànima del segle XXI atrapada en el temps de l’edat mitjana.

Amb “El laberinto de la muerte”, Ariana Franklin, m’ha sorprès gratament. Reconec que no he llegit la seva obra anterior on els personatges van començar un caminar que els ha portat de nou a Oxford. Però l’habilitat de l’autora en donar-nos en forma de petites píndoles records o explicacions sobre fets passats ajuda a no perdre el fil i a poder obtenir una visió molt global de la situació de la nostra protagonista, Adelia i de tots aquells personatges que l’acompanyaran en aquesta nova aventura. Amb ella ens enfrontarem a una conspiració i un assassinat, ella, una dona experta en l’art de la mort resoldrà el misteri en un laberint de poder, intriga i assassinats. Serà l’única capaç de salvar el país d’una tragèdia i als seus amics de la mort a mans d’un truculent assassí.

Adelia podria ser perfectament la protagonista de sèries actuals de televisió com “Bones” o “Criminal Minds”, però la prefereixo en una novel·la on la imaginació del lector pugui crear l’espai físic, l’ambient i seguir les pistes sense que li donin tot mastegat. Una idea brillant on una dona en una època fosca de la historia deixa de ser un objecte decoratiu o la dona de… per ser la millor en el seu camp, el que avui en dia diríem una detectiu amb coneixements forenses, una patòloga.

La trama de la novel.la arrenca quan Rosamunda Cliffort, l’amant del rei Enric II, ha estat assassinada i la principal sospitosa resulta ser la pròpia reina Elionor d’Aquitània. Davant la possibilitat que l’incident provoqui una guerra civil, el rei requereix els serveis d’Adelia Aguilar, mestra en l’art de la mort, per resoldre el cas. Adelia i el bisbe Rowley, home de confiança del rei i pare de la seva filla, s’enfronten a una gran aventura en què hauran de viatjar al castell de Rosamunda a la recerca de la veritat sobre l’assassinat. Allà es trobaran amb una reina que no els posarà les coses fàcils.

El laberinto de la muerte

El laberinto de la muerte està escrita per mostrar no només el fil conductor del crim, sinó que ens recrea la vida de palau, les disparitats religioses, els problemes entre els reis i el Papat, la vida de la gent més humil. Un cresol d’oportunitats i de vides diverses que van confluint creant una societat estamental i desigual.

Els seus personatges són molt complexos dins d’un aspecte de senzillesa. Sempre s’ha dit que el més senzill és el més difícil d’aconseguir, però l’autora aconsegueix que el que sembla una banal novel·la negra històrica resulti una novel·la molt completa, equilibrada i vibrant.

Amb una prosa lleugera, un vocabulari ric i un toc de perspicàcia, tindreu una gran novel·la a les mans. Molt recomanable per a tots els lectors. Al principi us temptarà, us anirà captivant i al final acabareu amb ganes de més. Espero que ben aviat tinguem més casos de l’Adelia.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483653678
Pàgines: 503
Preu: 19,00 € (Electrònic: 9,99€)

Ariana Franklin va néixer a Londres. Durant la Segona Guerra Mundial va viure amb els seus pares a la casa del seu oncle, ministre de Guerra de Churchill, gaudint de molts privilegis. Després del divorci dels seus pares es va traslladar amb la seva mare a un petit apartament, una realitat molt diferent de la que havia viscut fins aleshores. Va treballar com a periodista fins que es va casar i es va dedicar a tenir cura de les seves filles i a cultivar la seva carrera d'escriptora especialitzada en l'Edat Mitjana. “Mestra en l'art de la mort”, el seu primer thriller històric, discorre al segle XII i va ser considerada la millor novel•la documentada de l'any per l'historiador i periodista de la BBC David Starkey. “El laberint de la mort” segueix tenint com a protagonista Adelia Aguilar, una peculiar patòloga que desemmascara crims gràcies als seus coneixements forenses.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies