"Las horas oscuras" de Juan Francisco Ferrándiz
7Valoració

Mai la protecció d’una biblioteca havia provocat que tant cristians com druides, musulmans i d’altres religions i creences s’unissin per un fi comú per la humanitat: la protecció del coneixement, de la paraula escrita, sota el nom de l’esperit de Casiodoro, una biblioteca on trobaran refugi textos científics, filosòfics, tragèdies, poemes, biografies, obres geogràfiques, història, mitologia i fins i tot obres prohibides per l’Església.

Las hores oscuras” destil·la aventura, passió, misteri, amor i venjança en un temps de tenebres. Es tracta d’una gran novel·la èpica que combina de manera ponderada i equilibrada el millor del gènere històric, el misteri gòtic i l’aventura, resultant una novel·la molt completa.

La seva portada en va cridar molt l’atenció i un cop el vaig tenir a les mans el meu primer pensament va ser: “sembla una mica espès…” però res més enllà de la veritat. Té un efecte magnètic sobre el lector, un cop el comences ja estàs perdut, no el pots deixar. Crec que el fet que la història no es centri només en una sola fe o creença i que s’envolti del misteri tant del druïdisme com d’un secret a resoldre en forma de puzzle gravat en les parets i en la sagrada terra, són la essència d’una obra brillant.

Las horas oscuras” és molt ràpid de llegir, té girs argumentals que el lector no s’espera i els personatges són tridimensionals i amaguen un aspecte d’ells mateixos que sorprèn força quan es mostra, la història té moltes subtrames que fan d’ells uns personatges colpidors, tant per bé com per mal. He de confessar, que el secret desvelat al final sobre un parell de frates, és un gir molt inesperat i deixa al lector satisfet amb la història.

Juan Francisco Ferrándiz, autor de "Las horas oscuras"

Les trames ens expliquen les llegendes que fa molt temps, quan el món s’estremia per temor a l’imminent fi del mil·lenni, un foraster va arribar a les boiroses terres d’Irlanda amb una misteriosa missió. Diuen que aquest home, un monjo turmentat i valerós anomenat Brian de Liébana, fugia d’uns malvats cavallers de pell pàl·lida i ànima fosca, el nom dels quals ningú gosa pronunciar en veu alta sense senyar. Aquests éssers es formaven a l’Scholomancia i eren representats pels 9 strigoi, on el més perillós de tots ells responia al nom de Vlad Radú, tal és la seva crueltat que el desè strigoi és sacrificat pel bé dels altres. Aquests creuen que hi ha saber que no hauria d’existir al món, i la humanitat, segons ells, necessita un líder ferm i sense escrúpols.

Els més vells afirmen que Brian i els seus companys, savis religiosos vinguts de tot el continent, es van atrevir a reconstruir el monestir de Sant Columbano, antany escenari d’una cruel matança. I encara que alguns juren que profanar aquestes ruïnes va suposar l’inici de totes les desgràcies, altres opinen que va ser la presència intramurs d’una bella dona cèltica el que va desencadenar la ira de Déu.

Però si hi ha alguna cosa que ningú nega en aquesta illa de cel gris i abruptes costes és que la mort va aconseguir traspassar els murs del monestir i estendre’s per les senderes del bosc qual preludi de l’apocalipsi. Que una mà assassina, precisa i impia, va causar la mort de molts innocents, i que, durant llargs mesos, druides i monjos, nobles i plebeus van viure atrapats sota un dens mantell de por i de sospites.

Us asseguro que “Las horas oscuras” no us decebrà. Això si, recordeu que és una història sobre la història, encara que té pinzellades negres, secrets i mentides, però si la història no us agrada, potser amb aquesta obra canviaríeu d’opinió. Les seves planes contenen tanta saviesa com aventures.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425347917
Pàgines: 634
Preu: 21,90 € (Electrònic: 9,99€)

Juan Francisco Ferrándiz Pascual va néixer a Cocentaina (Alacant) el 1971. És llicenciat en Dret i actualment exerceix com a advocat a València. Amb anterioritat ha publicat la novel•la “Secretum Templi” (Editorial Marfil) escrita en valencià. “Les hores fosques” suposa la seva auspiciosa entrada al panorama nacional.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies