En un moment en què es tanquen cinemes (aquesta setmana hem rebut la noticia del tancament del Renoi Les Corts), ens alegrem que des de Ses Illes, concretament des de Calvià ens arribi la noticia d’un nou projecte, el Calvià Cinema, que no només permetrà projeccions de pel·lícules sinó també altres activitats culturals relacionades amb el setè art.

S’inicia el projecte Calvià Cinema de la mà de Blues Films S.L. L’acord al que van arribar aquesta empresa i el Ajuntament de Calvià (Facebook) el passat 22 de maig farà possible que tant en Sa Societat com en el Auditori de Peguera es portin a terme no només projeccions cinematogràfiques, sinó una sèrie d’activitats relacionades amb el setè art. Taules rodones, cicles, tallers… i, per descomptat, pel·lícules d’avui i de sempre en la nostra sales.

El projecte es presentarà demà, el dia de Sant Joan en Sa Societat dia en el qual s’exhibirà el documental “Citizen Bonanova”, que narra la vida del mallorquí, Fortunio Bonanova, l’espanyol que més pel·lícules ha realitzat a Hollywood.

L’acte finalitzarà amb un col·loqui amb José Antonio Mendiola, codirector i coguionista del film i l’escriptor Antoni Serra.

Calvià Cinema

Citizen Bonanova

Dirigida per Enrique Fernández i J. A. Pérez de Mendiola és un documental que narra la vida del mallorquí Fortunio Bonanova, l’espanyol que més pel·lícules ha realitzat a Hollywood.

Fortunio era cantant i es va anar als Estats Units amb la companyia de Amadeo Vives en temps del cinema mut. El seu primer gran paper va ser “Ciutadà Kane”, on representava al professor de música de l’amant de Kane. A partir d’aquí es va convertir en un dels secundaris de luxe, a les ordres d’Orson Welles, Billy Wilder, John Ford, Otto Preminger o Robert Aldrich, entre altres.

En el documental, parlen sobre l’actor personatges com el director Jess Franco, que explica que pertanyia al cercle de Welles.

La filmografia de Fortunio Bonanova es compon de més de 80 pel·lícules entre les quals destaquen “Ciutadà Kane” (Orson Welles), “Perdición” i “Tres tumbas” (ambdues de Billy Wilder), i “El fugitiu” (John Ford). Bonanova va tornar a Espanya en 1962, on va rodar “La muerte silba un blues”, a les ordres de Jess Franco, i una vegada finalitzada va tornar a Califòrnia, on va morir.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X