Red State
7Valoració

L’última pel·lícula de Kevin Smith, que gira al voltant del món de les sectes i el radicalisme religiós, ens arriba molts mesos després de que guanyés el premi a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Sitges 2011, una espera incomprensible donada la qualitat de la proposta i l’interessant aproximació al tema que fa el director.

Red State ens endinsa dintre d’una secta brutalment radical. Els seus membres es dediquen a segrestar joves per jutjar-los i fer-los pagar pels seus pecats. Les autoritats comencen a sospitar i s’organitza una operació per desmantellar-la que s’acabarà convertint en una veritable batalla campal.

Allunyant-se de les seves temàtiques més habituals, Smith ha dirigit un thriller d’acció amb tocs polítics i de terror (un terror basat en la realitat)  que sorprèn per la seva valentia a l’hora de posicionar-se, crític amb tots els elements que apareixen representats, des de les sectes fins al govern. Smith retrata amb una mirada molt crítica entorn i protagonistes, sense deixar cap institució lliure de línies de diàleg punyents o imatges desconcertants, tot i que evidentment la crítica més clara es dirigeix cap a les sectes i els idearis irracionals. Amb una tensió que creix al llarg del metratge, el director  construeix un relat interessant que resol d’una manera bastant desconcertant. Tot i aquest final una mica fàcil i humorístic (en un intent de relaxar la tensió viscuda), el conjunt funcional, fa pensar i genera preocupació.

Red State Kevin Smith

El repartiment és un dels elements més positius de la pel·lícula. Melissa Leo, John Goodman i especialment Michael Parks com a líder de la secta ens deixen interpretacions de gran qualitat absolutament necessàries per donar a la producció la força que necessita. Estan acompanyats d’altres actors més joves que deixen un balanç més desigual però que en cap cas fan una feina que rebaixi la qualitat mitjana de la proposta.

Red State és una pel·lícula interessant i recomanable, tot i que podria tenir un final millor i més contundent. S’ha d’agrair que sigui un intent per part del director de fer un producte diferent i tornar a impulsar la seva carrera.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies