"El último hombre lobo" de Glen Duncan
5Valoració

En la seva nova novel.la, Glen Duncan ens ofereix grans dosis de sang, sexe i acció en un estil ple de referències literàries, angoixes existencials i humor àcid.

Juntament amb tots aquests elements ens trobem immersos en una novel·la negra, una novel·la de terror, on la ficció despulla l’ànima humana, una novel·la profunda i molt filosòfica on el nostre protagonista, en aquest cas un home llop, es debat entre sobreviure essent l’últim de la seva espècie o lluitar en un món on no el volen. Però com succeeix en la vida, la decisió no és senzilla, la mort pot ser desitjada, però l’instint de supervivència és extremadament poderós.

Jacob Marlowe és l’últim home llop de la terra, i està fart de la seva vida. En els últims cent cinquanta anys, gràcies a l’eficiència de l’Organització Mundial de Control dels Fenòmens Ocults (COMFO), l’home llop ha passat de campar al seu aire a estar en vies d’extinció. Però Eric Grainer, el cap de l’organització, no estarà satisfet fins que mati amb les seves pròpies mans a Marlowe, responsable de la mort del seu pare. No serà fàcil perquè hi ha molts més interessos en joc: els vampirs, per exemple, volen mantenir amb vida a Marlowe a qualsevol preu, ja que en la seva sang s’amaga la clau d’un desig anhelat durant segles. Fins i tot, el propi Marlowe, quan ja s’havia convençut que la seva mort era inevitable, descobreix una raó per sobreviure.

El que més m’ha cridat l’atenció de “El último hombre lobo” és la visió derrotista de la vida que es va plantejant al principi de la història de Marlowe, com si veies que la seva història ha de tenir un final i que ja posats quan més aviat millor. Això suposa un contrapunt nou dins d’aquest gènere d’éssers sobrenaturals on, per norma general, sobreviure és l’objectiu principal. També m’ha agradat que en la tendència actual pro-vampírica la història s’ha centrat en el seu enemic mortal, l’home llop, un ésser no tan divulgat ni tan atraient per la majoria del públic.

"El último hombre lobo" de Glen Duncan

Com a bon principi per una trilogia, l’autor no només ens introdueix el protagonista, sinó que comença a arrelar idees i aspectes de la vida en un món on els homes coneixen l’existència dels éssers sobrenaturals, deixant portes obertes que segurament creuarem en les properes entregues.

La seva prosa és molt dinàmica i enganxa al lector, encara que combina l’actualitat amb els records de Marlowe, cosa que provoca un alentiment de la història en si.  Però en el fons crea un ambient fosc, dur i cruel que emmarca un present i possible futur.

Un inici que deixa amb ganes de més, per sort les podrem trobar en les properes entregues d’aquest autor. Fins llavors, compte amb la lluna plena.


Editorial: Mondadori
ISBN: 9788439725763
Pàgines: 357
Preu: 19,90 € (Electrònic: 12,99€)

Glen Duncan és també autor de les novel•les ”Hope” (1997), “Love Remains” (2000), “I, Lucifer” (2002), “Weathercock” (2003), “Death of an Ordinary Man” (2004), “The Bloodstone Papers” (2006) i “A Day And A Night And A Day” (2009). Des de la seva publicació, “L'últim home llop” s'ha convertit en un best-seller a Anglaterra, amb més de 50.000 exemplars venuts. Ridley Scott està preparant una adaptació cinematogràfica de la trilogia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X