Moonrise kingdom
8Valoració

Després de passar per Cannes, ens arriba la nova pel·lícula de Wes Anderson. “Moonrise kingdom” és la fugida de dos joves per viure el seu primer amor, però també és un desbordar visual ple de màgia i color amb el segell propi d’aquest director.

Ens trobem en una illa imaginària de la costa de Nova Anglaterra en l’estiu de 1965. És allí on Sam (Jared Gilman) un Scout caqui del Campament Ivanhoe, i no precisament el més popular, ha desaparegut de la seva tenda. En una altra banda de l’illa, una silenciosa i voyaer Suzy (Kara Hayward) agafa prestat un reproductor de cassette a piles al seu germà, una maleta i les seves sabates de diumenge i es prepara per trobar-se amb el seu amor per correspondència. “Moonrise kingdom” és la història d’una noia i un noi de dotze anys que s’enamoren, fan un pacte secret i s’escapen a terrenys inexplorats per viure el seu amor iniciàtic. La feina dels adults és tornar-los a la realitat, una realitat que pels adults que els busquen és solitària, gris i avorrida.

Wes Anderson, director de films com “Rushmore” (Acadèmia Rushmore), “Life Aquatic” (Vida Aquàtica) i “Daarjeling Limited” (Viatge a Daarjeling) o “Fantastic Mr. Fox” (El fantàstic Sr Fox) torna a la gran pantalla amb “Moonrise kingdom”, film que va passar per Cannes i que té en el seu repartiment noms com Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, a banda dels joves, Jared Gilman i Kara Hayward.

Moonrise kingdom Wes Anderson

De vegades el cinema no és tant el que ens expliquem com el com t’ho expliquen i Wes Anderson ho fa amb un estil molt particular. El seu segell és fàcilment detectable. El seu cinema és un desbordament d’imaginació visual, amb enquadraments perfectes, moviments de càmera mil·limetrats, amb una distribució equilibrada dels elements presents. Cinema de colors cridaners i geometries llargament estudiades. I dins de tots aquests escenaris que fan gaudir la retina de l’espectador, uns personatges, les seves emocions i les seves realitats al ritme de la banda sonora d’Alexandre Desplat amb aires de Nouvelle Vague i tot ben embolicat amb el sentit de l’humor Anderson tant especial, tant propi, tant segell com les imatges dels seus films.

Moonrise kingdom Wes Anderson

A “Moonrise kingdom” és protagonista principal aquest l’amor primerenc del Sam i la Suzy i la seva fugida per poder viure’l junts, per experimentar, per trobar el seu espai perfecte en el món. Però per altra banda també hi ha totes les realitats dels adults, aquí pintats com a sers grisos, que han perdut tota esperança i tot somni passat. Bruce Willis interpreta al xèrif local, un home sobre qui pesa una gran soledat. Edward Norton és el cap de tropa dels Scouts, únic lloc on se sent algú important. Bill Murray, en la seva sisena col·laboració amb Wes Anderson, i Frances McDormand són els pares de la nena, un matrimoni que ja no s’estima, que han perdut la màgia i que comparteixen una convivència buida malgrat els fills que tenen en comú. La fugida dels joves, la seva lluita per damunt de tots els impediments farà reaccionar als grans i fer-los prendre decisions sobre la seva vida i tot mentre una tempesta amenaça en convertir-se en protagonista catastròfica del desenllaç.

No dubteu ni un segon i menys si us agrada l’estil Anderson. “Moonrise kingdom” és un conte deliciós per recordar primers amors, primeres aventures, primers somnis. Un gaudi per la vista. Una petita delícia per no perdre detall….Paraula d’Scout caqui.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies