"Les hores llunyanes" de Kate Morton
6Valoració

El destí, mai no sabem que ens oferirà, és com una gran ruleta on una bola va saltant de numero en numero fins que decideix parar. És en aquell moment en què si hem guanyat o hem perdut. La vida no és gaire més diferent, cada decisió que prenem ens decanta cap a un camí o cap a un d’altre, un camí que s’anirà creuant amb el d’altres i que faran de la nostra vida una experiència única i molt interessant.

Aquesta novel·la comença amb una mare i la seva filla, l’Edie Burchill, són a la cuina quan el carter deixa el correu. Tot comença amb una carta. Una carta que feia molt temps que estava perduda i que havia quedat en l’oblit durant més de mig segle en una saca de correus, a les golfes fosques d’una casa insignificant de Londres… El remitent prové de Milderhurst Castle, a Kent (Anglaterra), i l’Edie comença a pensar que la fredor de la seva mare amaga un antic secret, així és com comencen “Les hores llunyanes”.

Durant la Segona Guerra Mundial, la mare de l’Edie fou evacuada de Londres i la va acollir la misteriosa Juniper a Milderhurst Castle, on vivia amb les seves germanes bessones, la Saffy i la Percy, i el seu pare, en Raymond Blythe, autor del clàssic infantil “La veritable història de l’home de fang”. L’esplèndid i enorme castell li revela un nou món en què descobreix la fantasia i el plaer de la lectura, però també els seus perills.

En el castell ruïnós, l’Edie investiga el passat de la seva mare. Però hi ha altres secrets que s’amaguen entre les seves parets, i l’Edie està a punt d’esbrinar moltes més coses de les que esperava. El que realment va passar en les hores llunyanes ha estat esperant molt de temps que algú ho revelés.

Les hores llunyanes Kate Morton

Kate Morton juga amb les dues línies temporals creuant-les, capítol rere capítol ens va traslladant des de l’època de l’Edie que inicia el 1992 a l’època de la infantesa de la seva mare que ens trasllada a l’any 1941, la història en la que ens embarquem juntament amb l’Edie, és com un cabdell de fil que hem d’anar desfent per trobar-ne l’inici.

La seva prosa és fresca i dinàmica, la novel·la enganxa al lector encuriosit per desvetllar que diu la carta rebuda i un cop ho descobrim hi ha tants interrogants que s’han anat obrint que el lector necessita tancar-los. És una novel·la que reflecteix aquell esperit de la novel·la victoriana clàssica.

Els personatges estan molt ben construïts, l’ambient arriba a embolcallar-nos i ens convida a visitar Milderhurst Castle. Tot i que l’Edie és interessant de per si i ens condueix per la història amb la seva curiositat, he de confessar que el meu personatge preferit és la Juniper, una dona trista, malalta, amb el cor trencat. Una jove molt especial i una vella pertorbada.

Després d’haver llegit les obres anteriors de Kate Morton: “La casa de Riverton” i “El jardí oblidat”, l’autora ens segueix captivant amb una senzillesa refrescant. “Les hores llunyanes” és molt recomanable pels amants de la literatura, en ella no descobrim només una història, si no un amor profund per la paraula escrita i les novel·les clàssiques.


Editorial: Suma de letras
ISBN: 9788483652909
Pàgines: 640 pags
Preu: 21,00 € (ebook: 10,99 €)

Kate Morton va créixer a les muntanyes del sud-est d'Austràlia, a Queensland. Posseeix títols en art dramàtic i literatura anglesa i és candidata doctoral a la Universitat de Queensland. Viu amb el seu marit i fills a Brisbane. La seva primera novel·la, “La casa de Riverton”, es va publicar amb enorme èxit a 38 països, aconseguint el número u en molts d'ells i n'ha venut més de dos milions d'exemplars a tot el món. “El jardí oblidat”, amb unes vendes que superen els quatre milions d'exemplars, va suposar la consolidació absoluta d'aquesta esplèndida autora i li va donar el reconeixement massiu de la crítica i els lectors. “Les hores llunyanes” és la seva tercera novel·la, publicada simultàniament a Austràlia, Gran Bretanya i Estats Units, es va convertir immediatament en un bestseller. En l'actualitat, Kate està escrivint la seva quarta novel·la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies