14, 15 i 16 de juny. Un any més, i van 19, les vigílies de l’estiu s’inunden de música avançada i d’art multimèdia gràcies al Sónar, un festival en evolució contínua que ha anat creixent fins al punt que Barcelona se li ha quedat petita. I no em refereixo a la seva conquesta de l’Hospitalet, sinó a fites com les de São Paulo, Tòquio o Ciutat del Cap.

Nosaltres no ens anem tan lluny, i és que amb la programació que els del Sónar ens tenen preparada per l’edició d’enguany ja en tenim prou per perdre’ns ben perduts entre beats, flows i violes. Que si el Sónar de dia, que si el Sónar de nit, un Show Case aquí quatre concerts allà. Fins a set “escenaris” repartits entre Barcelona (de dia) i l’Hospitalet (de nit), donant-li al pitch i desafiant el decibel amb més de 100 actuacions. Físicament impossible veure’ls a tots. Ja ens agradaria.

Per tal de que trobeu el camí i no us perdeu res que desprès us faci penedir, aquí teniu la nostra Guia Sónar 2012, la nostra proposta d’itinerari per estar allà on toca quan toca.

Guia Sónar 2012 - LaFinestraDigital.comClica sobre l’imatge per ampliar-la.

Dijous 14/06/12 – SÓNAR DE DIA

13.30 El_Txef_A (al SonarVillage)

El_Txef_A

Començarem la nostra ruta Sónar amb el ritme d’El_Txef_A. Un Ferran Adrià del Deep House que elabora les seves receptes a base de meditades melodies on les bases sintètiques es fusionen tímidament amb les cordes vocals de Biskonti, el só d’un piano o els arranjaments d’una guitarra. No hi falten reminiscències al Soul i el Jazz en el treball d’aquest jove de Bilbao, que si en directe funciona igual de bé que en el seu disc “Slow Dancing in a Burning Room” tenim un bon començament del Sónar assegurat.

16.15 Sizarr (al SonarDôme)

Sizarr

Des d’Alemanya ens arriba una interessant proposta en la que es barregen sense complexos el rock i l’electrònica. Sizarr és una banda de guitarres però no la típica, i és que beuen directament dels sons Hip-Hop del 90 i el Indie Rock. destaca el seu domini la percussió, dotant la bateria i les maraques d’una rotunda profunditat. En el seu país no paren de sortir en la premsa especialitzada en noves tendències mentre ells es mouen de festival en festival.

17.00 Daedelus Archimedes Show (al SonarHall)

Daedelus

 El show que porta aquest home és digne d’aparèixer en la nostra guia. Fins a 24 miralls composen el complex mecanisme de llums i projeccions en moviment que acompanyen a Daedelus en la seva posada en escena. Música electrònica d’allò més extravagant i en ocasions bigarrada de la mà d’un senyor amb visió de futur molt retro.

19.00 Mostly Robot (al SonarHall)

Mostly Robot

Mostly Robot és un experiment en el que hi participen un bon grapat de ments creatives inquietes. La companyia Native Instruments crea novíssims instruments, software i hardware musical, i els posa en mans d’uns artistes que fan servir fins i tot iPhones en el seu procés creatiu. Ells són Jamie Lidell (líder i cantant), DJ Shiftee (talls i turntablism), Tim Exile (efectes i manipulació sonora), Mr Jimmy (harmonies i teclat) i Jeremy Ellis (Finger-drumming i percussió). Els berlinesos Pfadfinderei seran els encarregats del fascinant concepte visual del show.

20.00 Totally Enormous Extinct Dinosaurs (al SonarVillage)

Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Acabem el primer dia del Sónar la millor manera possible, amb Totally Enormous Extinct Dinosaurs (TEEDinosoaurs pels amics). Format pels londinencs Edmund Finnis i Orlando Higginbottom, és aquest últim el cara visible del duet. Amb una estètica d’allò més exòtica plena d’influències ètniques, TEEDinosaurs són molt grans a l’hora de combinar el deep house, el UK Funky i el pop electrònic de la darrera fornada. Una mostra: en ells han confiat Lady Gaga, Friendly Fires o Crystal Figther entre d’altres per realitzar les seves remescles. TEEDinosaurs arribaran al Sónar amb el seu primer àlbum acabat de publicar, “Trouble”, a la venda a partir de l’11 de juny.

Divendres 15/06/12 – SÓNAR DE DIA

13.00 Stand Up Against Heart Crime (al SonarHall)

Stand Up Against Heart Crime

Són de Barcelona, canten en anglès i tenen un parell d’EPs que es poden descarregar gratuïtament a la seva web. Nascuts arran d’un projecte personal en l’habitació Josep Xortó, líder del grup, Stand Up Against Heart Crime destaca per l’obscuritat del seu pop envernissat d’electrònica. Un Synth Pop que ens transporta a dècades passades. Recentment han estat gravant a Londres el que serà el seu àlbum debut, així que potser ens tindran preparada alguna sorpresa.

15.45 Trevor Jackson (al SonarVillage)

Trevor Jackson

Més de vint anys en això de la música avalen al productor i DJ Trevor Jackson, l’home darrere Playgroup i fundador de la llegendària Output Recordings. Escoltant el seu darrer treball, la recopilació “Metal Dance”, ja podem endevinar per on anirà la seva sessió en el Sónar. Una impagable aproximació al costat més underground i ballable dels 80’s més industrials amanits de post-funk i electrònica.

17.15 Austra (al SonarVillage)

Austra

Atmosferes sinuoses, misterioses i persuasives ompliran el SonarVillage gràcies a Austra, una banda canadenca amb reminiscències de pop gòtic  i new-wave. La banda és nova però no la seva líder, Katie Stelmanis, que ja ens havia demostrat el seu talent i mostrat les seves influències en anteriors gravacions en solitari, on la música clàssica i l’òpera estudiades des de la infància guanyaven nous significats a través de l’electrònica. El disc debut d’Austra és diu “Feel it Break” i inclou petites joies com “Lose it” o temes tan suggeridors com “Spellwork”.

19.15 Jacques Greene (al SonarVillage)

Jacques Greene

Diuen d’ell que és el futur del House. El que és cert és que Jacques Greene ha sabut com pocs com aplicar el Nu House sobre un llenç de R&B i aplicar-li amb èxit pinzellades de dupstep, garage i funky. Sons que per a molts semblaven morts, però que en mans Greene gaudeixen d’una segona vida. Kelly Rowland, Katy B, Jimmy Edgar i Radiohead han comptat amb ell per remesclar els seus temes.

21.00 Nina Kraviz (al SonarDôme)

 Nina Kraviz

El Deep House d’aquesta bellesa russa és minimalista, però al mateix temps envolupant, sec però calent. Nina Kraviz ha treballat de periodista, de promotora i es posa sovint rere els micròfons si fa falta. Però on ella és feliç és darrere els plats de la taula de mescles. Així ho porta demostrant des de fa uns anys en un sense parar de pubs, clubs i festivals. La seva màxima, convertir la seva felicitat en un èxtasi compartit.

Divendres 15/06/12 – SÓNAR DE NIT

22.00 Machine Beats (al SonarLab)

Machine Beats

La nostra proposta per iniciar la nit Sónar de divendres passa per tornar-se bojos sota els ritme marcat pels Machine Beats. Aquests “sospitosos habituals” de la sala Razzmatazz estan capitanejats per Mr. Marvin Martian i Felix M. Dowell i reparteixen canya a base de bass music. Dubstep, Grime, Hip Hop, Bassline, Moombahton i Dutch House són els ritmes que petaran els altaveus de la SobarLab durant la seva sessió.

23.30 Lana del Rey (al SonarPub)

Lana del Rey

Moment per descansar el cos (que no l’ànima) amb una de les presències més desitjades del Sónar 2012. La reina de les revelacions del panorama musical, Lana del Rey, portarà des de Nova York els seus morrets, la seva estètica impossible i els temes del seu “Born to Die”, el seu esperat i no defraudant debut que inclou temes com “Video Games”, “Blue Jeans” o “Carmen”. Imprescindible.

01.30 Friendly Fires (al SonarPub)

Friendly Fires

Està clar que el plats forts del Sónar els han deixat per les nits. Vet aquí els Friendly Fires. La banda londinenca ens farà ballar a ritme de temes com “Kiss of Life”, tot un hit del seu primer àlbum, però sobretot amb les cançons incloses en el seu segon treball “Pala”. I és que el seu pop és com alguns vins, entren suaus però després…

04.00 Fatboy Slim (al SonarPub)

Fatboy Slim

Un altre del grans de l’electrònica, tot i que els seus grans dies quedaren allà a finals dels 90. Fatboy Slim és el responsable de temes com “Right Here, Right Now”, “Praise You” o “Weapon Of Choice”, tots ells acompanyats de grans videoclips. Han passat alguns anys des d’aquells èxits, anys en els Fatboy Slim no s’ha estat de braços creuats. Darrerament li ha donat pel “bootleg“, l’art de fusionar temes existents en una mena “frankenstema”. Això sí, ell continua ancorat en aquella època on el dance/house estava ple de soul i funk i era el rei de les pistes. Nosaltres en alegrem de que així sigui.

06.00 Jacques Lu Cont (al SonarPub)

Jacques Lu Cont

DJ d’excepció per posar fi a la nit (o més aviat per donar la benvinguda a un nou dia).  Jacques Lu Cont és l’home que hi ha al darrere de Les Rythmes Digitales, l’alter ego francès del britànic Stuart Price, i ha produït i/o remesclat a gent com Madonna, Kylie Minogue, New Order, Scissor Sisters, Miike Snow o Missy Elliot. Acaba d’estrenar dos temes: “Church” i  “Reload“, una bona mostra del que Jacques Lu Cont és capaç a base d’electro, house, pop, funk èpic i el millor soul digital descontrolat.

Aneu a la segona part d’aquesta guia per veure els seleccionats pel Sónar del dissabte 16 de Juny.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies