Els nens salvatges
8Valoració

“Els nens salvatges” és una història d’amistat entre tres joves cadascun d’ells amb la seva problemàtica concreta i la recerca de solucions protagonitzada, entre altres, per la jove guanyadora d’un Goya Marina Comas (“Pa Negre”) i amb el protagonista de l’exitosa sèrie de TV3 “Polseres Vermelles” Àlex Monner.

“Els nens salvatges” ens porta la història de tres adolescents l’Àlex, el Gabi i l’Oki. Viuen en un una gran ciutat i són uns desconeguts per als seus pares, professors i per a ells mateixos. Què passaria si poguéssim saber què estan pensant i sabéssim què voldrien fer? El seu aïllament emocional, portat a l’extrem, tindrà conseqüències inesperades que sacsejaran a la societat.

La pel·lícula està rodada majoritàriament en català i compta com a protagonistes amb la jove guanyadora d’un Goya Marina Comas (Pa Negre), amb el protagonista de l’exitosa sèrie de TV3 Polseres Vermelles Àlex Monner (REC3, Herois) i amb Albert Baró (El cor de la ciutat). El repartiment el completen Ana Fernández (Solas, La Mari), Aina Clotet (Elisa K, 53 días de invierno), Clara Segura (Mar adentro, Los ojos de Julia), Emma Vilarassau (Para que no me olvides, Los sin nombre), Francesc Orella (Alakrana, Tres dies amb la família), Montse Germán (El patio de mi cárcel, Ficció) i José Luis García Pérez (Buried, Retorno a Hansala).

"Els nens salvatges" Àlex Monner Marina Comas Albert Baró

“Els nens salvatges“, de la directora Patricia Ferreira, ha estat la gran guanyadora del recent 15è Festival de Cine de Màlaga on s’ha endut la Biznaga d’Or. El film s’ha endut, a més, tres premis més: millor actor de repartiment per Álex Monner -compartit amb Álvaro Cervantes per ‘El sexe dels àngels‘-, millor actriu de repartiment per Aina Clotet i millor guió.

El film proposa, en to d’intriga, observar la relació entre adolescents i adults.  Combina el drama amb un cert to de thriller ja que alguna cosa ha passat, una cosa que l’espectador ha de descobrir a través del testimoni dels joves. En aquest camí per saber, per lligar caps és el que ens endinsarà en les inquietuds dels adolescents protagonistes, en les seves aficions, en els seus somnis i sobretot, en com es comuniquen (o millor, com no es comuniquen) amb el món dels adults representat pels seus pares. “Els nens salvatges” és una història d’amistat entre tres joves cadascun d’ells amb la seva problemàtica concreta. L’Àlex, el Gabi i l’Oki troben amb la seva amistat el refugi per seguir endavant en la recerca de les solucions als seus problemes  i això els porta a evolucionar de forma diferent. Seguint als joves coneixerem als seus pares (una parella burgesa, una mare asfixiant amb un pare possessiu i uns pares treballadors que arriben amb dificultat a fi de mes) i el sistema educatiu que els envolta.

"Els nens salvatges" Àlex Monner Marina Comas Albert Baró

“Els nens salvatges” no és un film que toqui una temàtica nova, ni tampoc que ho faci d’una manera diferent, però el film de Patricia Ferreira té solidesa en la manera de presentar la història i sobretot compta amb unes interpretacions dotades de tanta naturalitat que resulta fàcil acceptar els personatges i acompanyar-los en la seva aventura. Ferreira no excusa a ningú, ni als adolescents i els seus comportaments “salvatges”, ni els pares i no saber escoltar el que els seus fills els diuen, ni els educadors que només volen encarregar-se dels no conflictius, però sí que és cert de què si pren partit per algú és pels joves.

“Els nens salvatges” és una bona aproximació al món adolescent, per entendre, recordar que un dia també vam ser-ho i sobretot, adonar-nos que alguns cops només es tracta d’escoltar els desitjos dels altres.  Si a tot això li sumem les bones interpretacions sobretot dels més joves, “Els nens salvatges” és una bona proposta per trepitjar una sala de cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies