Severed
8Valoració

Els contes reflecteixen en molts casos les pors infantils, una de les formes més estilitzades del terror que es nodreix de la innocència i la falta d’experiència. No és estrany, per tant, que Scott Snyder i Scott Tuft, guionistes d’aquesta obra, facin servir una història amb reminiscències de conte per presentar-nos una de les narracions més terrorífiques que podeu trobar en les vostres llibreries.

Severed és la història d’un somni convertit en malson. En l’Amèrica de principis de segle, Jack Garron, de 12 anys, marxa de casa per trobar el seu pare. Pel camí, a més de les aventures i els companys propis d’aquest tipus d’experiència, es creuarà en el camí d’un assassí en sèrie, un personatge salvatge amb una missió ben definida.

Severed és un conte de terror, un viatge de creixement i una reflexió sobre el poder, la dominació i l’instint de supervivència. Snyder i Tuft ens narren el procés de maduració d’un noi, que decideix emprendre un viatge complicat, ple de perills per trobar-se amb un pare a qui no coneix. Aquesta història que podria haver sorgit de la ment de Mark Twain es converteix en un conte pervers, amb un dolent retorçat i maliciós, sense escrúpols i que no justifica en cap cas els seus moviments a partir de raons lògiques. Amb un esperit que recorda a la pel·lícula ‘La noche del cazador’ de Charles Laughton, els dos guionistes construeixen la relació del nen protagonista amb el dolent de manera progressiva, deixant al lector com a espectador impotent i espantat, incapaç de poder travessar la quarta paret i avisar al protagonista de la maldat que s’amaga en un rostre amable.

Severed Scott Snyder Planeta DeAgostini Comics

L’obra funciona a la perfecció a l’hora de construir la tensió dramàtica i explorar les pors més primitives, però també ho fa en les parts més pròpies del viatge de Jack. El protagonista i la resta de personatges estan construïts amb detall i experimenten una evolució precisa i coherent, al compàs de l’acció que es va desplegant pàgina a pàgina. Fins i tot el dolent està ben tractat, amb un retrat de la seva doble personalitat, la cara amable i educada i el costat més fosc i depredador.

L’obra es veu encara més reforçada gràcies al dibuix d’Attila Futaki, un dibuixant de tall clàssic que reflecteix amb bellesa les imatges d’aquella Amèrica plena d’oportunitats i les aventures d’un noi que busca una il·lusió. Amb un tractament molt bonic del color i un retrat detallat i realista d’objectes, persones i escenaris, Futaki és el dibuixant perfecte per una història que ha de semblar real i sentir-se així. La versatilitat de l’artista es demostra en les escenes en les que apareix l’assassí, fosques i amb traços retorçats, transformant la realitat en el món de malson que els autors busquen.

Severed és una obra molt equilibrada en la que s’uneixen un guió que destaca en el retrat de personatges i situacions i un gran dibuix. Un còmic totalment recomanable, que us enganxarà de principi a fi i us farà patir.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 978-84-15480-21-1
Pàgines: 184 pàgines
Preu: 16,95 €
Guió: Scott Snyder, Scott Tuft
Dibuix: Attila Futaki

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies