Només uns mesos després de la seva última actuació, els Coldplay tornaven a Madrid dins de la seva gira europea de presentació del disc “Mylo Xyloto” que els porta de Portugal a Espanya, de França a Anglaterra i a través de Italia i Suïssa.

El passat mes d’octubre escollien la Plaça de Toros de les Ventas, per la presentació mundial de l’àlbum. Aquesta vegada, el grup anglès canviava l’escenari a l’Estadi Vicente Calderón, aconseguint esgotar totes les entrades (unes 50.000) en pocs dies.

Al igual que a l’octubre, ahir també va ser protagonista la pluja la nit anterior, amenaçant el concert. Pero els fans de Coldplay no es van desanimar i, sense por, ja des de primeres hores del matí començaven a fer cua.

I com una protagonista que no vol decebre els seus aficionats, sobre les set i mitja va arribar la tempesta. Primer una pluja tímida, quasi imperceptible. Pero que just quan començava a actuar Rita Ora – primer telonera de la nit – es va convertir en diluvi. Mentre el públic desplegava els paraigües o buscaba refugi sota les grades, ella seguia impassible intentant escalfar l’ambient des de sota d’un sostre improvitzat. Ora encara necesita temps per créixer com a artista i superar les comparacions amb Rihanna.

Més tard arribava el torn de Marina and The Diamonds, que es presenta al públic español amb un vestit brillant, un petit cor enganxat a la galta i un paraigües a la mà. La cantant, d’origen greco-galès, acaba de publicar el seu segon álbum “Electra Heart”, que al Regne Unit ha aconseguit arribar al número 1 de la llista oficial de vendes la mateixa setmana del llençament.

La seva és una molt bona actuació, la seva veu impresiona i atrapa. Però és a les 22:00 quan comença a sonar el tema de “Regreso al Futuro”, que el públic del Calderón s’oblida de la llarga espera, de la pluja i de l’aire fred del Manzanares. Per fi estan a punt d’aparèixer sobre l’escenari Chris Martin (veu, guitarra i piano), John Buckland (guitarra), Guy Berryman (baix) i Will Champion (bateria).

Amb el suggestiu brillar de 50.000 braçalets de colors, llums estroboscòpiques i focs artificials, sona “Mylo Xyloto”, també nom del disc i pròleg d’un espectacle que es desenvolupa en 100 minuts i tres escenaris diferents, fent-nos viatjar pels dotze anys de música de Coldplay.

Durant aquest viatge, la banda anglesa toca quasi tots els seus principals èxits: “In my place”, “Yellow”, “The Scientist”, “Clocks” i “Fix You”, però no, per exemple “Trouble”, la cançó del seu disc de debut “Parachutes”. El disc que els va donar la fama al 2000 i el posterior “X&Y” quasi desapareixen (només 3 cançons) en favor dels colors i ritmes més recents.

Coldplay en directe

Després d’un començament de mitja hora sense parar, un Chris Martin agraït es dirigeix al públic en un espanyol tartamudejat, donant pas a “Yellow”, “Violet Hill” i “God put a smile on your face” fins a traslladar-se amb tot el conjunt a l’escenari B al mig de la gespa després d’un llarg passadís. Allà canten “Princess of China” a duet amb una Rihanna virtual que apareix a les pantalles que conformen l’escenari, seguida de “Up in flames” i “Warning Sign”.

Després d’una bona interpretació de “Don’t Let It Break Your Heart”, “Viva La Vida” confirma de nou ser un dels majors èxits de la carrera de Coldplay. Seguit de “Charlie Brown” i “Paradise”, converteixen el concert en una gran festa de llums, color i música.

No obstant, els 50.000 fans de Coldplay al Calderón sabien que encara quedaba alguna cosa pendent i que les sorpreses més grans vindrien als bisos. Aquests van començar a l’escenari C, una petita plataforma col.locada a l’altra banda de la gespa, on Chris Martin i els seus companys van aparèixer d’un en un tocant una versió acústica de “Us against the world” i “Speed Of Sound”, just abans de córrer per últim cop cap a l’escenari principal i acabar l’espectacle amb “Clocks”, “Fix You” i “Every teardrop is a waterfall”. I per suposat, amb un impressionant joc de llums i focs artificials que ens van deixar un cop més amb la boca oberta i amb la sensació de que mai oblidarem aquesta nit.Setlist:
1. Mylo Xyloto
2. Hurts Like Heaven
3. In My Place
4. Major Minus
5. Lovers In Japan
6. The Scientist
7. Yellow
8. Violet Hill
9. God Put A Smile Upon Your Face
10. Princess of China
11. Up in Flames
12. Warning Sign
13. A Hopeful Transmission - Don't Let It Break Your Heart
14. Viva La Vida
15. Charlie Brown
16. Paradise
17. Us Against the World
18. Speed Of Sound (acoustic)
Bisos:
19. Clocks
20. Fix You
21. Every Teardrop is a Waterfall

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X