“El signo de los cuatro” de Sir Arthur Conan Doyle
8Valoració

La sèrie televisiva Sherlock presenta al llegendari Sherlock Holmes a una nova generació de seguidors. Aquest volum, que va ser en aquell temps la segona novel•la del personatge, permet assaborir l’atractiu original de les aventures del detectiu més famós del món.

Aquesta edició inclou una introducció de Martin Freeman, un dels protagonistes de la sèrie televisiva, l’actor que dóna vida al Doctor Watson. Freeman confessa obertament que fins que no li van oferir el paper no havia llegit cap aventura de Sherlock Holmes, encara que havia gaudit de totes les adaptacions cinematogràfiques. Una introducció amb molt humor i ironia que reflexa i apropa als seguidors de la sèrie una mica més l’actor que s’amaga rere el personatge, i l’afecte que aquest li ha agafat. Un paper que li va atorgar l’any 2011 el premi Bafta com a millor actor de repartiment.

En aquests moments combina la sèrie Sherlock amb la seva caracterització com a Bilbo Bolson a les dues pel•lícules adaptades de la novel•la “El Hobbit” de la mà de Peter Jackson. En definitiva un petit gran actor.

En “El signo de los cuatro” en Sherlock Holmes rep la visita de Miss Mary Morstan, el que li treu l’avorriment en què havia caigut després de resoldre el cas d’ “Estudi en escarlata”, situació que afronta prenent dosis de cocaïna tres cops al dia.

Tot comença amb la visita de la senyoreta Mary Morstan, la qual els exposa el seu cas: el seu pare, després de retornar de l’Índia, va desaparèixer fa deu anys de l’hotel on s’allotjava, des de fa sis anys, un cop l’any rep una capseta amb una valuosa perla dins; algú l’ha citat davant d’un teatre per a aquesta nit. Decideixen acompanyar-la i allà un cotxe els escoltarà fins en Thaddeus Sholto, fill de l’únic amic d’Arthur Morstan, el pare de Miss Mary. Un home que te moltes respostes sobre la suposada desaparició del pare de la Mary. Ell i el seu germà Bartholomew, tenen una gran història per explicar. Un fet que no van descobrir fins a la mort del seu pare.

Què estem buscant? el secret que hi ha després d’un tresor trobat a l’Índia, un jurament entre tres indis, i una insaciable set de venjança. Qui són el signe dels quatre? Per què rep una perla? Què li va passar al senyor Morstan? I al senyor Sholto?

Com es habitual, les deduccions d’en Sherlock són precises i esclaridores, la novel•la segueix un ritme força dinàmic que ajuda a introduir el lector en les conclusions dels personatges, sobretot en les del Doctor Watson, ja que són normalment les més obvies i encara que es dubti que hi pot haver una altra solució, l’autor ens va guiant cap a elles per sorprendre’ns després amb la claredat de ment de Sherlock.

Una novel•la que mereix ser llegida amb atenció, plena de detalls i pistes, una de les millors novel•les de Sir. Arthur Conan Doyle pel meu gust, per mi és la menys anglesa, ja que la història prové de la Índia, te un punt oriental molt atractiu pel lector.

El que em molesta una mica, és el fet que els mèrits de la investigació se’ls emporta en Jones, en Watson guanya un tresor propi, encara que el sarcàstic del seu amic creu que no el pot felicitar per això, i a en Holmes només li queda la cocaïna. La novel•la deixa entreveure que potser aquesta serà la última aventura de tots dos junts. Però aquest spoiler us el puc donar, els retrobarem junts ben aviat.


Editorial: Debols!llo
ISBN: 9788499898919
Pàgines: 154 pags
Preu: 7,95 €

Sir Arthur Conan Doyle ve néixer el 22 de maig de 1859 a Edimburg i va deixar orfes els seus seguidors el 7 de juliol de 1930 a Crowborough. Metge i escriptor, va establir de forma definitiva la fórmula de la novel•la policíaca, avançada trenta anys abans per Edgar Allan Poe. El seu personatge més conegut, Sherlock Holmes, va gaudir de gran popularitat des de la seva aparició en les seves primeres obres. No obstant això, Conan Doyle va escriure alguns llibres amb un marcat caràcter històric, i, al final de la seva vida, va conrear també el gènere de la ciència ficció i va publicar un escrit sobre l'espiritisme, influït per la mort del seu fill i per la seva experiència viscuda com a soldat ras en la I Guerra Mundial.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies