"El libro de jade" de Lena Valenti
7Valoració

Us heu preguntat mai que pot ser més perillós en el món fantàstic dels éssers sobrenaturals? Doncs resulta que no són els vampirs, ni els homes llops, tots dos subgrups cridats a la part fosca pel Déu Loki. No són els vanirs, un ésser immortal creat pels déus escandinaus Njord, Frey i Freyja per protegir els humans dels que no han sabut resistir-se a la set de sang i poder. Ni tampoc són els berserkers, guerrers d’Odin per protegir la humanitat de la resta d’éssers sobrenaturals. Els més perillosos i letals en el món són els humans. Resulta ser que els menys preparats, el que no posseeixen dons, poden arribar a ser els més cruels i despietats. I com a mostra un botó.

Des de l’aparició de la saga de vampirs “Crepúscle”, o les series de Sherrilyn Kenyon, o les series de televisió com “Cròniques vampíriques“, hi ha aparegut una febre per aquest tipus de personatge i situacions on es barreja la sang amb la sensualitat. El fet és que si mirem molt a l’engròs totes aquestes històries són una mica més del mateix. El que realment importa són les novetats que aporta cada una d’elles des de la visió de l’autor.

Sempre m’ha agradat aquesta temàtica però les seves històries semblen molt llunyanes. Per aquest mateix motiu s’agraeix que aquesta saga Vanir tingui un inici a un lloc molt conegut, la ciutat de Barcelona. Tot comença a la nostra ciutat comtal, i hi trobarem temes com el Barça, el caràcter dels barcelonins, racons de la ciutat i unes descripcions molt acurades, encara que aquest ambient durarà poc i es traslladarà cap a Anglaterra.

La història es centra en el canvi de vida que experimentarà l’Eileen Ernepo, una jove a punt de complir els vint-i-dos anys que es veurà atrapada contra la seva voluntat en un món nou, violent i misteriós: el món Vanir, i descobrirà en ell les seves arrels.

L’Eileen vivia la seva vida amb aparent normalitat. Llicenciada en Pedagogia, havia acceptat treballar en un prometedor projecte d’educació a Londres. Es tractava de l’oportunitat perfecta per fugir de les urpes del seu pare, Mikhail, un home que no la volia i que la culpava de la mort de la seva mare. El que no podia imaginar era que la nit abans de marxar, un ésser colèric la segrestaria, un vanir que ha arribat a Barcelona per donar amb l’estranya organització que està segrestant i assassinant a tots aquells que són com ell i busca venjança.

El libro de jade” és una novel•la mot seductora, lleugera, sensual, dinàmica, ràpida de llegir on els elements fantàstics s’arrelen per primera vegada, que jo hagi llegit, amb les tradicions i la cultura celta. Els personatges estan força marcats tant per la tradició com per l’ambient on viuen. El millor exponent n’és un personatge secundari, la Ruth, una barcelonina amb molt mala llet i molt lleial als seus amics. Sembla ser que l’autora està d’acord amb mi o jo amb ella, ja que serà la protagonista de la següent entrega “El llibre de la sacerdotessa”.


Editorial: DEBOLS!LLO
Pàgines: 603
Preu: 10,95 €

Lena Valenti va néixer a Barcelona el novembre de 1979. Lectora professional i especialitzada en novel•la romàntica, escriu des que té ús de raó. Ha treballat com a responsable de premsa i comunicació de Casa del Llibre i gràcies a la seva Saga Vanir, que fins ara inclou els títols: “El llibre de Jade”, “El llibre de la sacerdotessa”, “El llibre de la triada” i “El llibre de Gabriel”, s'ha erigit com una de les autores més reconegudes i aclamades de la novel•la paranormal. Actualment dedica tot el seu temps a escriure i a recrear el fantàstic univers Vanir.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X