2 de 13 a l'especial Tim Burton

El projecte comença quan la Warner decideix que Paul Reubens, còmic molt popular de la televisió nord-americana en aquells moments, faci el salt a la gran pantalla. Reubens és un actor que sota el pseudònim de Pee Wee Herman és líder d’audiència amb el seu programa televisiu. La Warner tenia un petit problema: havia fitxat l’actor de moda però necessitava un director que pogués portar pel bon camí un guió massa extravagant. La poderosa major, llavors, es va fixar en un jove director que havia fet un parell de curts a la Disney molt alabats per la critica: Tim Burton. I la van encertar de ple perquè era una història perfecta per a ell: un tipus asexuat i d’aspecte retro comença un viatge al•lucinant pels Estats Units per recuperar una bicicleta robada. La pel•lícula és excessiva, surrealista, exagerada, delirant i absolutament divertida encara que també és dubitativa e imprecisa com tot debut. De totes maneres l’estil Burton comença a exhibir-se aquí i funciona per acumulació de idees i no per absència d’elles.

La gran aventura de Pee-Wee Tim Burton

El personatge de Pee Wee mostra característiques del cinema de Burton posterior: és un tipus que té coses de Buster Keaton, un marginat al que l’espectador acaba adorant. Burton juga amb el gènere fantàstic i d’animació, col•locant al bell mig de tot elements slastick sense cap tipus de problema. El film és una road movie impossible, amb elements dels dibuixos animats, amb un heroi que no vol ser-ho, l’etern nen que no vol fer coses d’adults. En definitiva; una versió kitsch i fantàstica del tant utilitzat viatge de l’heroi aventurer a les pel•lícules de Hol•lywood.

Pee Wee’s big adventure va ser un èxit inesperat més per la sorprenent posada en escena que pel treball de Reubens; va suscitar més comentaris el treball del desconegut Burton que el de la estrella de la televisió i això va col•locar a Burton en una posició idònia per començar el seu primer gran projecte personal: Beetlejuice.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>La gran aventura de Pee-Wee (Pee-Wee's Big Adventure, 1984)

Distribuïdora: Warner Bros./ Aspen Film Society
Durada: 90 minuts
Direcció: Tim Burton
Intèrprets: Paul Reubens (Pee-Wee Herman), Elizabeth Daily (Dorothy), Mark Holton (Francis), Diane Salinger (Simone), Judd Omen (Mickey), Monte Landis (Mario), Damon Martin (Chip)
Producció: Richard Gilbert Abramson, Robert Shapiro
Guió: Phil Hartman, Paul Reubens, Michael Varhol
Fotografia (color): Victor J. Kemper
Muntatge: Billy Weber
Música: Danny Elfman


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies