5 de 13 a l'especial Tim Burton

Una faula increïble, un conte per nens, una metàfora sobre els diferents, una reflexió sobre la figura del pare, una critica a la societat americana…tot això i molt més és aquest extraordinari film.

La pel•lícula comença quan un inventor (un Doctor Frankenstein bo, un Gepetto) crea un home en el seu laboratori: li dóna un cor ple de bon sentiments però no viu el suficient per acabar la seva obra. Edward (Johnny Deep en el seu primer paper amb Burton) no té dits sinó tisores com a extremitats. Edward és descobert per la societat que en un primer moment l’accepta i l’estima. Els veïns però, transformen l’amor cap a l’estrany ésser amb odi quan es produeix un assalt a una casa. Una altra vegada el rebuig al diferent en el cinema de Burton, una altra vegada la por a allò que no és normal.

El film és un conte ple de missatge i poesia. El personatge de l’inventor responsable de les deformitats d’Edward va ser interpretat per Vincent Price, al qual Burton cita com a una important influència – especialment en les seves col•laboracions amb Roger Corman durant els anys seixanta – en el seu imaginari. El disseny de producció, la sensibilitat i els pujats colors del metratge van captivar a públic i critica.

Una de les millors i més rodones pel•lícules de Burton sense discussió.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>Eduardo Manostijeras (Edward Scissorshands, 1990)

Distribuïdora: 20th Century Fox
Durada: 105 minuts
Direcció: Tim Burton
Intèrprets: Johnny Depp (Edward), Winona Ryder (Kim Boggs), Dianne Wiest (Peg Boggs), Anthony Michael Hall (Jim), Kathy Baker (Joyce Monroe), Alan Arkin (Bill Boggs), Vincent Price (Inventor)
Producció: Tim Burton, Denise DiNovi
Guió: Caroline Thompson. Amb argument de Tim Burton i Caroline Thompson
Música: Danny Elfman


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies