7 de 13 a l'especial Tim Burton

Una de les seves pel•lícules més personals i de les més admirades per la critica. Rodada en blanc i negre Burton explica la vida del que té el dubtós reconeixement de ser el pitjor director de la història del cinema: Ed Wood.

El personatge és tractat per Burton amb tendresa i amb admiració. El metratge mostra les peripècies de Wood per aconseguir acabar les seves pel•lícules, que més que fer por fan riure, i la seva afició a vestir-se de dona. Arran d’ aquesta pel•lícula Edward Wood Junior ha esdevingut un autor de culte que potser és el que pretenia Burton que, com se sap, és un gran admirador de les pel•lícules de terror i ciència-ficció de sèrie Z del Hol•lywood dels 50.

Ed Wood Tim Burton

Aquesta pel•lícula també va significar la segona col•laboració entre Tim Burton i Johnny Depp que dóna vida a un Ed Wood absolutament inoblidable i entendridor. Destacar a més al gran Martin Landau que dóna vida a un acabat i drogaaddicte Bela Lugosi, actor que va viure el seu millor moment als anys 30 i que intenta recuperar la seva brillantor amb Ed wood, cosa que evidentment no aconseguirà.

La pel•lícula ens deixa dos missatges interessants: per un costat el trist ostracisme a que es veuen abocats les antigues estrelles (Bela Lugosi) quan deixen de interessar als estudis i per altre la passió admirable pel cine d’un tipus sense talent (Ed wood).

Excel•lent.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>Ed Wood (Ed Wood, 1994)

Distribuïdora: Touchstone Pictures
Durada: 127 minuts
Direcció: Tim Burton
Intèrprets: Johnny Depp (Ed Wood), Martin Landau (Bela Lugosi), Sarah Jessica Parker (Dolores Fuller), Patricia Arquette (Kathy O'Hara), Jeffrey Jones (Criswell), Bill Murray (Bunny Breckinridge), Lisa Marie (Vampira), G.D. Spradlin (Reverendo Lemon)
Producció: Tim Burton, Denise DiNovi
Guió: Scott Alexander i Larry Karaszewski
Música: Howard Shore


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies