12 de 13 a l'especial Tim Burton

Arribem a l’any 2005 on Tim Burton va adaptar cinematogràficament un conte clàssic, “Charlie i la fabrica de xocolata” escrit al 1964 pel no menys excèntric autor Roald Dhal. Podria haver estat un altre treball d’encàrrec pur i dur molt en la línia de The planet of the apes però el talent de Burton dins del mercat de la fantasia va aconseguir que la pel•lícula sembli sortida del cap del director, com si es tractes d’una historia original. Arriba, fins i tot, a fer-se un auto homenatge: el pla seqüència dels títols de crèdits va resultar idèntic al d’Edward scissorhands, les motos vermelles recorden a la bicicleta de Pee Wee Herman, etc..

Es tracta, de totes maneres, d’una segona adaptació al cinema de la història. Al 1971, Mel Stuart va signar una versió amb Gene Wilder de protagonista i que es va convertir en una obra de culte encara que no va agradar gens a Dhal que, fins i tot, va negar l’autorització per fer una seqüela Charlie i el gran ascensor de vidre.

Charlie y la fábrica de chocolate Tim Burton

Willy Wonka (Johnny Deep), excèntric propietari de la més gran fàbrica de xocolata del món, està buscant un digne successor per regentar el seu negoci. Per això col•loca cinc bitllets d’or en els embolcalls de la seva xocolata que es distribuirà per tot el món. Cinc nens podran visitar la fàbrica i faran mèrits per ser el successor de Wonka. Quatre nens dolents (Violet, Veruca, Mike i Augustus; arquetípics diables infantils) contra el nen bo (Charlie) ple de bons desitjos i d’origen humil. Burton va recuperar a Johnny Deep que fa una excel•lent interpretació de Willy Wonka, a mes d’altres actors habituals com Helena Bonham Carter o el magnífic Christopher Lee.

Burton reinventa el conte, construint més de setanta sets i colossals decorats. Per Burton era molt important no treballar amb els típics fons blaus i sí amb decorats reals que poguessin donar la sensació de realitat. Presenta així un mon fantàstic ple de colors i de sorpreses. Es crea una sensació tàctil que, fins i tot, veient la pel•lícula ens donen ganes de menjar xocolata.

Tim Burton fa en aquesta adaptació una construcció narrativa amb missatge, a la manera simple i evocadora dels grans contes tradicionals. Es va estrenar al juliol del 2005 amb gran èxit de públic i critica. La crítica va dir que això sí que era agafar una historia aliena i donar-li el punt Burton comparant aquest treball amb el remake de The planet of the apes.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>Charlie y la fábrica de chocolate (Charlie and the chocolate factory, 2005)

Distribuïdora: Warner Bros.
Direcció: Tim Burton.
Any: 2005.
Durada: 115 min.
Intèrprets: Johnny Depp (Willy Wonka), Freddie Highmore (Charlie Bucket), David Kelly (Abuelo Joe), Helena Bonham Carter (Sra. Bucket), Noah Taylor (Sr. Bucket), Missi Pyle (Sra. Beauregarde), James Fox (Sr. Salt), Deep Roy (Oompa-Loompas), Christopher Lee (Dr. Wonka), Adam Godley (Sr. Tevé), Franziska Troegner (Sra. Gloop), Annasophia Robb (Violeta).
Guió: John August; basat en el llibre de Roald Dahl.
Música: Danny Elfman.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies