2 de 13 a l'especial Tim Burton

Aquesta és potser la pel•lícula més esbojarrada de tota la seva filmografia i segur que també la més divertida. El guió de Michael McDowell sembla fet a mida per Burton. La història comença quan un matrimoni (interpretat per Alec Baldwin i Geena Davis) mor en un absurd accident de trànsit. Continuen “vivint” com si res en la seva casa que és ocupada per uns nous inquilins. Amb l’ajuda de “l’exorcista de vius” conegut com Bitelchus (interpretat per un exageradísim i genial Michael Keaton) intenten per tots els mitjans expulsar als vius de casa seva.

Bitelchus Tim Burton

La pel•lícula utilitza alguns tòpics de pel•lícules com “L’exorcista” però pervertint i donant-li la volta a la història. Burton, com sempre, fa protagonistes als estranys, als inadaptats, als anti herois per construir una història que és ben cert que perd força cap a la part final però que té algunes de les millors i més divertides escenes del cinema fantàstic. Al jugar amb els conceptes de la vida i la mort i fent protagonistes als morts, el director nord-americà demostra una vegada mes un estil únic per explicar una historia terrorífica que provoca la reacció contraria a l’espectador: un continuat somriure. I és que el mon dels vius i el dels morts no han de ser gaire diferents. Gràcies a la posada en escena i als efectes especials obté una bona acollida entre el públic i la critica. Tot això li serveix a Tim Burton per fer el gran salt cap a l’èxit massiu: Batman.

En aquest especial<< AnteriorSegüent >>Bitelchus (Beetlejuice, 1985)

Distribuïdora: The Geffen Company / Warner Bros
Durada: 92 minuts
Direcció: Tim Burton
Intèrprets: Alec Baldwyn (Adam Maitland), Geena Davis (Barbara Maitland), Michael Keaton (Beetlejuice), Winona Ryder (Lydia Deetz), Glen Shadix (Otho), Jeffrey Jones (Charles Deetz), Catherine O'Hara (Delia Deetz), Sylvia Sydney (Juno)
Producció: Michael Bender, Larry Wilson, Richard Hashimoto
Guió: Michael McDowell, Warren Skaaren, argument de Michael McDowell i Larry Wilson.
Música: Danny Elfman


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies