4 de 13 a l'especial Tim Burton

Tim Burton es va trobar amb dos aspectes fonamentals just abans de posar-se darrera la càmera: un generós pressupost de la Warner i una gran responsabilitat per passar a la gran pantalla el còmic creat per Bob Kane. I no li va tremolar el pols, ni per donar-li un aire tan fosc al personatge ni per triar (a tot i les queixes dels fans més fonamentalistes) a Michael Keaton com a protagonista. Batman/Bruce Wayne és la doble cara d’una mateixa persona: de dia un milionari, de nit un justicier superheroi. L’antagonista, el personatge del Joker (interpretat per Jack Nicholson), és un tipus sense escrúpols que està literalment boig i que amenaça la ciutat de Gotham (una barreja entre la ciutat dels gratacels de Metrópolis de Fritz Lang i la ciutat fosca i atapeïda de Blade Runner). Tots dos constitueixen l’arquetip de personatge de Burton: els diferents a la normalitat. Tots dos, però, són el que són degut a una experiència traumàtica que els transforma: Wayne es transforma en Batman perquè uns delinqüents van matar als seus pares quan ell era petit. Jack Napier es transforma en el Joker perquè pateix un accident en una planta química. A més, i per arrodonir la dualitat que formen heroi i antiheroi, cadascú és creat per l’altre: el delinqüent que assassinà als pares de Wayne és Napier i és Batman qui empeny a Napier dins d’un àcid corrosiu per convertir-lo en el Joker.

Batman Tim Burton

Burton juga molt bé totes aquestes cartes per fer una pel•lícula extraordinàriament fosca i amb uns estudiats perfils de personatges. I és que hi ha una preocupació en la creació dels personatges realment interessant, pot ser és la pel•lícula on Burton es dedica més a estudiar la psicologia dels seus personatges protagonistes. Cinema fantàstic i entretingut per captivar a nens i no tan nens. Èxit de taquilla, per descomptat i entrada per la porta gran en el cinema de gran pressupost.

En aquest especialSegüent >>Batman (Batman, 1989)

Distribuïdora: Warner Bros
Durada: 126 minuts
Direcció: Tim Burton
Intèrprets: Michael Keaton (Bruce Wayne / Batman), Jack Nicholson (Joker / Jack Napier), Kim Basinger (Vicky Vale), Pat Hingle (comisari Gordon), Billy Dee Williams (Harvey Dent), Michael Gough (Alfred), Jack Palance (Carl Grissom)
Producció: Jon Peters, Peter Guber, Chris Kenney
Guió: Sam Hamm, Warren Skaaren, argument de Sam Hamm basat en personatges de Batman, creat per Bob Kane
Música: Danny Elfman


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X