“Gran Nord”, és la nova sèrie de TV3, una comèdia per a tots els públics, amb un humor que neix del xoc entre modernitat i tradicions sorprenents; entre urbanites i personatges rurals, amb costums i creences que sovint trenquen tots els esquemes i ens situen en una altra realitat. Jesús Font dirigeix aquesta sèrie, que produeix TV3 amb la col·laboració de Veranda.tv i que protagonitzen Aina Clotet, Roger Coma i Nacho Fresneda, entre altres.

Anna és  una jove inspectora dels Mossos d’Esquadra, amb un brillant expedient i un futur prometedor però amb un caràcter obstinat i un acusat sentit de la justícia i del deure professional que li acaba provocant problemes. Un dia, en el compliment del seu deure, fica la pota i el seu cap la degrada i la destina al Gran Nord, una vall de muntanya als Pirineus poc coneguda.

Gran Nord és un lloc especial, especial per l’Anna una noia de ciutat però una llar fantàstica  per a la gent que hi viu. El que ja no és tan normal, ni tan sols per a la gent de Gran Nord, són els habitants del petit poble de Nord. Surrealista, especial, únic, el poble de Nord és un altre món.

Gran Nord TV3

A Nord tenen el seu sistema polític particular, no té autoritats, ho fan tot en Consell, una mena d’assemblea on sempre estan reunits el Manolo, la Rita, el Joan, la Frederica, el Sisquet, la Tanja, l’Ermengol i el Quico. Tenen un Llibre de Privilegis, atorgat per Carlemany, que els fa diferents, originals i lliures.  L’Anna, una dona de ciutat i amb un gran sentit del deure, una defensora absoluta de la llei, començarà una nova vida en aquest poble i s’hi haurà d’adaptar s’hi vol sobreviure.

“Gran Nord”, la nova sèrie de TV3, és una dissonància en aquest costum que té la televisió catalana de fer sèries costumistes, que miren d’apropar a realitats del país gràcies a la ficció. En aquest cas no apropen a cap realitat, se la inventen i de manera exagerada. “Gran Nord” no és un documental de cap zona rural, no és una mostra real de la vida en els pobles de Lleida, és una comèdia surrealista, un apropar a un lloc fictici, amb costums inventades i estrafolàries que no existeixen.

Gran Nord TV3

Un experiment proper a films com “Bienvenidos al Sur” o “Bienvenidos al Norte” amb personatges fora de la normalitat, començant per la imatge dels mossos, passant per l’alcaldessa de Fogony i acabant pel tiet Quico i cadascun dels habitants del poble. Són personatges extrems, una caricatura surrealista, que diuen ”Ei!” i “Teu”, en comptes d’hola i adéu i que acompanyen amb un clatellot i una aixecada d’índex respectivament. És una sèrie per mirar-se-la tenint en compte que hi haurà coses que trobaràs surrealistes, increïbles, difícils de creure i amb un punt de vergonya aliena perquè estan fetes expressament així i que s’han de prendre d’aquesta manera i no com cap imatge real de cap poble.

La nova sèrie de TV3 peca d’alguns dels pecats habituals com durada excessiva dels capítols (concretament 50 minuts) i repetició de rostres massa habituals en les sèries. A banda potser en aquest cas hagués estat un encert fer un càsting d’actors de la zona per assegurar el màxim de realisme en la varietat dialectal.

Gran Nord TV3

La sèrie s’ha endut una bona garrotada en els comentaris de gent de la contrada a Twitter (#GranNord) en el dia de la seva estrena descontents de la imatge que dóna.  “#GranNord Home, la visió de la gent que viu a l’alta muntanya deixa molt a desitjar… ” o “El menyspreu i la ignorància dels guionistes i TV3 pel Pirineu de Lleida és desmesurat. Que ens retornin els diners! #grannord” són una petita mostra.

Malgrat això la sèrie va registrar un alt índex d’audiència. El primer capítol de la nova sèrie de TV3 va tenir unes mitjanes del 23,3% de quota i de 752.000 espectadors. A més, va ser el segon programa més vist de la jornada, darrere  del “Crackòvia”. En els propers capítols veurem que passa amb la sèrie, si la gent li troba algun punt positiu o si l’abandona definitivament.GRAN NORD

Idea: Carles Gené
Desenvolupament: Carles Gené, Fosco Blanco, Guillem Martínez, Pepe Coira
Director: Jesús Font
Intèrprets: Aina Clotet, Nacho Fresneda, Roger Coma, Marta Romero, Roger Casamajor, Mercè Arànega, Manel Barceló, Pep Cruz, Ramon Pujol, Marta Pérez, Ivana Miño, Xavi Lite i Aleix Albareda
Durada dels capítols: 50 minuts (13 capítols)
Data d'estrena: 7 de maig de 2012

Web oficial


Una resposta

  1. Kitty Wu

    Crec que va registrar gran audiència pq la van promocionar molt i les prometia divertides, però la veritat és que deixa bastant a desitjar… plena de topicassos, humor ximplet i argument mega-previsible… fiasco!

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies