El Harlem dels anys 20 arriba a Barcelona. L’esperit del musical original Ain’t Misbehavin’ es presenta a Barcelona durant 4 setmanes, del 2 al 27 de maig de 2012.

Harlem Swing, Ain’t Misbehavin’ no és un musical a l´ús. No presenta un argument ni una història, sinó que és un homenatge a la musica negra americana dels anys 20 i 30, una mena de concert o recull de cançons amb aquest únic nexe comú. Música per a la diversió, pur ritme contagiós, això és el que veurem al Teatre Victòria aquests dies, música per no poder parar de moure les cames durant tot l’espectacle.

Harlem Swing és un espectacle en dos actes on s’explica, mitjançant temes musicals, les vicissituds de 5 personatges (3 dones i 2 homes) que sobrevien, cantan, ballen i beuen de matinada a un club de jazz del barri novaiorquès de Harlem, en uns anys (els bojos 20) on pintors, escriptors i músics de raça negra van poder exhibir tot el seu talent i creativitat. Totes les cançons de l’espectacle són de Thomas Wright “Fats” Waller, pianista i compositor nascut al mateix Harlem. Les cançons són en anglès, però es proveu una pantalla amb subtítols per a que el públic pugui seguir el que s’explica amb la música.

El jazz impregna tot l’espectacle, passant per moments imaginatius, divertits, sorneguers, vitals, potents, corals i desbordants, però mai avorrits. L’energia impregna tot l’espectacle, tant des de la banda dels músics com de la dels cantants.

L’espectable presenta 5 cantants i una orquestra en directe. Aquesta vegada, el dia de l’estrena, una de les cantants principals estava indisposada, fet pel qual la resta de components del grup van haver de suplir aquesta carència sobtada (no es va afegir una suplent, sinó que entre les altres dues dones van suplir el paper de la faltant). Va haver-hi moments on la veu de la cantant que la substituïa es notava forçada (probablement perquè la cantant malalta té un registre més alt que el de la suplent) i arribava a uns aguts que resultaven fins i tot molestos, mentre que quan baixava el registre al que li era més propi, destacava per una veu esplendorosa. Aquest fet va durar les primeres 3 o 4 cançons, no sabem si pels nervis o pel fet sobtat d’haver de canviar de registre, però posteriorment cada cop es va anar sentit més còmoda, arribant a uns cànons finals on ni tan sols es notava la mancança de la cinquena veu, degut a la bona feina i a les veus espectaculars de la resta de components del grup cantant.

Harlem Swing Teatre Victoria

En definitiva és un espectacle només apte per a amants del jazz i el swing, perquè això és el que trobarem, en el seu estat més pur. Tant la banda com els cantants destil·len qualitat i bona feina, acompanyats d’un vestuari colorista i efectiu que transmet tant bon rotllo com les pròpies cançons. Els intèrprets a dalt de l’escenari s’ho passen bé i això es contagia vulguis o no. Música trepidant i enganxifosa durant 2 hores, per gaudir sense complexos i divertir-se amb les lletres i les interpretacions gamberres i esbojarrades. Un gust.


Es pot veure a: Teatre Victoria
Text: Richard Maltby, Jr.
Intèrprets: Yvette Monique Clark, Cynthia Ann Thomas, Rebecca E. Covington, Milton Craig Nealy, Doug Eskew, Starr Domingue, Melvin Tunstall.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies