El passat dia 4 de maig es clausurava la segona edició de l’Atlàntida Film Fest, i ho feia estrenant en Espanya el film de Richard Ayoade “Submarine”, posant així la cirereta a un pastís que gairebé no ens hem pogut acabar en els 30 dies que ha durat el festival.

Han estat 26 pel·lícules inèdites (moltes d’elles amb raó), que han provocat gairebé 20.000 visionats des de filmin.es. Tot un èxit considerant que la primera edició va comptar amb quasi 7 vegades menys visionats. I finalment a arribat l’hora dels premis.

Recordem que els films de la Secció Oficial competien per assegurar-se la seva estrena en sales de cinema i llançament en de la pel·lícula en DVD. En principi dues pel·lícules havien d’endur-se el premi, la millor valorada pel Públic i la millor segons un Jurat format per Kike Maillo (Director d’Eva), Angel Sala (Director de Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantástic de Catalunya), Violeta Kovacsis (Crítica de Cine) i Mónica Carmona (Directora Literaria de Mondadori).

Finalment han estat tres les pel·lícules premiades, i és que el Jurat s’ha tret de la màniga una Menció Especial cap a l’interessant documental La Roca de Raúl Santos, que ha vist així assegurada, no la seva estrena en cinemes, però sí la seva distribució en DVD a càrrec de la companyia Cameo.

Cartell de "La Roca"

El retrat social del bolivià Juan Carlos Valdivia a Zona Sur ha estat qui s’ha endut el premi del Jurat. Un film que ha nosaltres no ens va acabar d’entusiasmar però que segons el jurat és mereixia els guardons a la millor pel·lícula i millor director per la seva “extraordinària audàcia visual, la seva aposta pel melodrama més clàssic i per l’elaborada creació d’un conflicte de classes evidentment actual”. Dos guardons amb un mateix premi, l’estrena en sales de la mà de Golem i l’edició del DVD a càrrec de Cameo.

Cartell de "Zona Sur"

Per la seva banda el públic ha decidit que també mereixia el mateix privilegi el film d’Álvaro Begines Un mundo cuadrado. Un film etiquetat per filmin.es com “algo comercial” que ha estat valorat pels seus usuaris amb un 8’8 sobre 10. Álvaro i tot l’equip ja pot estar d’enhorabona ja que Golem distribuirà la seva pel·lícula als cinema i Avalon s’ocuparà del DVD.

Cartell d' "Un mundo cuadrado"

Però, sorpresa, aquests films no són els únics que poden estar d’enhorabona, ja que filmin.es ha anunciat que incorporarà al seu catàleg, a partir del 8 de maig i de forma permanent, 13 de les pel·lícules que s’han vist durant el festival. Són aquestes:

Bellflower
Shit Year
El mal del sueño
Everything will be fine
The myth of american sleepover
Harris Haare
Lucía
Small town murder songs
The Green Wave
Toomelah
Crebinsky
Cold Weather
Unmade Beds

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies