Un dels atractius principals del Saló del Còmic de Barcelona són les exposicions dedicades a autors, obres i temes més generals. Són aquestes exposicions les que es converteixen en el primer element divulgatiu del Saló, oferint la possibilitat d’apropar-nos a autors que no coneixem i contemplar la seva tècnica i estil de primera ma, a partir d’originals. En altres casos descobrim el que ha dit el còmic sobre un tema o com s’expressa un determinat país o col·lectiu. Independentment, recórrer les exposicions és un fet obligat de qualsevol visita al Saló i nosaltres farem una breu explicació virtual de les principals en aquesta edició.

Little Nemo

salo2012_littlenemo

El Saló ret un homenatge merescut a un dels grans mestres i pioners del còmic, Winsor McCay. En l’exposició podem veure pàgines originals de Little Nemo in Slumberland i pàgines de premsa de l’època on es va reproduir aquest còmic. Totes les pàgines ens permeten veure la gran qualitat de l’art de McCay, creador d’un món de somnis dins i fora de les vinyetes que encara, que destaca tant en la caracterització de personatges com en la planificació dels escenaris i la narració. L’exposició també és permet veure altres il·lustracions de l’autor i es pot fullejar la darrera edició en gran format que va fer Norma Editorial.

Hazañas gráficas de Jordi Longarón

salo2012_longaron

Jordi Longarón va guanyar el Gran Premi del passat Saló i ara es presenten les seves creacions en aquesta mostra antològica. Longarón va treballar a diferents països europeus i és conegut principalment pels seus westerns i els seus còmics bèl·lics. L’exposició conté pàgines i il·lustracions dels seus treballs, especialment dels que va realitzar per als quaderns d’Hazañas Bélicas, del mític segell Toray, que encara formen part de la memòria sentimental de diverses generacions. Una gran ocasió per apropar-se a un autor que les generacions actuals haurien de conèixer.

52 dels New 52

salo2012_new52

Aquest Saló dona la benvinguda a l’editorial ECC que a la vegada publica els primers números del rellançament de l’Univers DC que es va produir al setembre de 2011 als Estats Units. L’editorial nord-americana volia mostrar una imatge més fresca i fàcil de seguir dels seus personatges i ara arriba el torn de disfrutar de les seves creacions renovades. Aquesta exposició mostra la contribució dels artistes espanyols a aquestes noves col·leccions i presenta originals d’autors com Jesús Saiz, Guillem March, Fernando Pasarín, Miguel Sepúlveda, Jesús Merino o Francis Portela. La mostra es complementa amb pàgines de Greg Capullo i Rags Morales, autors convidats per l’organització.

Robots en la seva tinta

salo2012_robots1

La robòtica és el tema del Saló i s’explora de diferents maneres. Una primera exposició ens presenta la presència dels robots en còmics de tot tipus, des de SuperLopez de Jan fins a Machine Man de l’editorial Marvel. Pàgines originals i il·lustracions ens mostren l’habitual presència dels robots en les vinyetes. Aquesta exposició es complementa amb els espais dedicats a la robòtica en col·laboració amb la UPC, que ha portat alguns robots per fer demostracions, o amb una mostra dedicada als robots d’Star Wars.

Spiderman. 50 anys enredant-se

salo2012_spiderman

Spiderman compleix 50 anys i, tot i ser un dels personatges més coneguts del món superheroic, sempre és interessant una exposició dedicada a l’heroi. En aquest cas la mostra conté una petita descripció de la història de Spiderman/Peter Parker i ens posa en antecedents dels seus amics i enemics. L’exposició s’acompanya d’originals i reproduccions de pàgines dels diferents artistes que han plasmat les aventures del personatge: John Romita Jr, John Byrne, Al Milgrom, Tony Harris o Salvador Larroca.

Xina

salo2012_china

Aquest any el país convidat és Xina, que curiosament té una gran industria dedicada al còmic i l’animació que és bastant desconeguda en el nostre país. Per això, és meritori que s’hagi donat forma a una exposició que tracta d’introduir les obres xineses i els seus autors principals a partir de reproduccions de pàgines i de mostres que estan a disposició del visitant. A més, quatre creadors xinesos visiten el Saló per presentar els seves obres: Chen Weidong, Benjamin Zhang Bin, Lotulist i Andy Chen.

Aquestes no són les úniques exposicions del Saló però són les que hem decidit destacar. Un cop recorregudes aquestes és totalment recomanable apropar-se a les de Paco Roca, Moebius, Cavall Fort, Malefic Time i Luis Royo, Juanjo Guarnido o David Sánchez. Una gran varietat d’opcions per passar un fantàstic dia en el recinte del Saló.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies