Una de les cites més esperades pel món de la historieta és el Saló del Còmic de Barcelona, que aquest celebra any la seva trentena edició entre el 3 i el 6 de maig. Al llarg d’aquests anys el Saló ha evolucionat canviant d’ubicació i dies de celebració tot i que en les darreres edicions s’ha consolidat la seva situació a la Fira de Barcelona, un espai ample que pot acollir sense problemes els expositors, les mostres d’autors i obres, les conferències i fins i tot els concerts o espais de videojocs.

Un dels eixos temàtics del Saló aquest any és la relació dels robots amb el còmic, el cinema i la literatura. En l’exposició “Robots en su tinta” es fa un recorregut de la ficció a la realitat a través de robots reals amb els que els visitants poden interactuar, i que ha comptat amb la col·laboració i assessorament de la Universitat Politècnica de Catalunya. Entre els robots més coneguts en el món del còmic i l’animació està Mazinger Z i el Saló comptarà amb la visita Go Nagai, el seu creador, que celebrarà una trobada amb fans el divendres 4 de maig.

Saló 2012 Go Nagai Mazinger Z

En la oferta del Saló del Còmic no poden faltar les exposicions, que aquest any se centren en Little Nemo, amb originals de Winsor McCay, Spiderman, que celebra el seu 50 aniversari, el nou Univers DC amb una exposició que inclou il·lustracions d’autors espanyols, Paco Roca, Jordi Longarón, que va guanyar el Gran Premi del Saló l’any anterior, o el recentment desaparegut Moebius. També cal destacar la presència de Xina com a país convidat, que presentarà una mostra que recorre la història del còmic xinès, a la vegada que es projecten obres dels més destacats creadors del país i es podran consultar llibres, revistes, e-books i vídeos.

Un dels plats forts del Saló són els autors convidats, eternament perseguits pels aficionats que desitgen veure la firma (i si són afortunats, un dibuix) en les seves obres favorites. Aquest any la llista és molt àmplia amb autors com Craig Thompson, creador de Blankets, David Lloyd, dibuixant de V de Vendetta, Scott Snyder, guionista de Batman, Rags Morales, dibuixant de Superman. També estaran presents, entre altres, Greg Capullo (Spawn, Batman), Joost Swarte (Casi completo), Gilbert Shelton (Los Fabulosos Freak Brothers), Enrico Marini (El Escorpión) o Baru (Un cero a la izquierda).

Saló 2012 Spiderman

Ficomic també ha preparat nombroses conferències i actes per apropar el món del còmic i els autors als aficionats: hi ha tres dedicades al món dels robots, una dedicada a les agències, i tambe les presentacions de novetats de les diferents editorials. També s’han organitzat trobades dedicades a autors (“A mi manera” amb Craig Thompson o Greg Rucka), personatges (“Spiderman: 50 años en la red” o “El nuevo universo DC Comics”), a editors com Josep Maria Berenguer, mort recentment, o a temes més socials (“El cómic frente al sistema”).

Els esforços de Ficomic per portar el Saló del Còmic al major volum de públic possible s’han centrat en diversificar la seva oferta, afegint un espai de videojocs on es presentarà Darksiders II entre d’altres títols o desplegant un gran escenari on el públic podrà gaudir de les actuacions de grups com Lax’n’Busto, Teràpia de Shock, Avalanch i Los Coronas.

Aquest només és un petit resum de les activitats que ens proposa el Saló durant els propers quatre dies, una previsió d’unes jornades que es converteixen sempre en una festa i que celebren un art que encara té molta vida i que és una eina molt útil per comunicar i generar emocions.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies