Divendres 27 se’ns presenten els dos penúltims films de la Secció Oficial a Concurs. ‘O Apóstolo’ que apropa el món de l’animació al terror clàssic, i ‘La suerte en tus manos’ dirigida per Daniel Burman.

‘O Apóstolo’ demostra que l’animació no pertany únicament al món infantil. És el primer llargmetratge d’animació que entra en el concurs en Secció Oficial del Festival de Màlaga. Endinsa a l’espectador cap a un viatge a un misteriós poble del Camí de Santiago. Es veuen referències clares envers al cinema de terror clàssic. “D’una forma molt subtil, se sap que la gent mor o desapareix, però mai es veu”, explica el debutant Fernando Cortizo, que confessa ser seguidor del gènere en qüestió.

Els actors no només  posen la veu sinó que també són reproduïts en físic en l’animació. Expliquen que van conviure dues setmanes en una casa rural a Galícia. L’actor Xose Manuel Olveira bromejava amb el següent: “Em sento més còmode de dibuix animat que d’actor de veritat”. La versió animada incloïa a Geraldine Chaplin, Luis Tosar, Jorge Sanz y Carlos Blanco.

Imatges de la roda de premsa de "O apostolo"


Quant els aspectes tècnics, el clàssic stop – motion i el procés artesanal, combinat amb el 3D, han estat els que han fet possible aquest sorprenent muntatge. Doncs van estar dos anys per completar el rodatge en sí: “Mai s’ha fet una pel·lícula tan llarga d’aquesta manera a Espanya”, informa Cortizo. El guió, escrit pel mateix director, li falta en part profunditat. D’altra banda el punt fort és l’impecable tècnica, tractament de l’atmosfera i una gran banda sonora on Phill Glass ha participat en la composició.

Daniel Burman ens presenta a la quinzena edició d’aquest festival La suerte en tus manos, comèdia romàntica on l’amor i l’atzar juguen un paper important, dirigits ambdós cap a la felicitat, el fi conjunt. És una història que no aporta res innovador quant el tractament del tema: diu poc de nou. Són les aventures d’Uriel: divorciat y pare de dos fills, amb una feina a l’empresa familiar i que porta una vida amb la qual no està massa satisfet. Però el pòker el portarà al retrobament amb la novia de la seva joventut.

Imatges del Photocall de La suerte en tus manos

 

El cast el confeccionen Jorge Drexler, que per primera vegada realitza el rol principal en un llargmetratge i llueix, tot i que la producció en sí no està tant a l’altura de la interpretació d’ell; Valeria Bertuccelli, Norma Aleandro, Luis Brandoni, Gabriel Schultz, Lucciano Pizzichini, Paloma Álvarez Maldonado. El protagonista afirma que el film ha resultat tan bo, al seu parer, que es un bon moment per retirar-se, doncs no pensa en repetir l’experiència potser per por.

Comenta, també, que l’humor ha estat la base de la complicitat entre Bertuccelli i Drexler. Per la part productiva, M. Besuievsky afirma el llançament a la gran pantalla el juny de 2012.

Aquesta ha estat l’ultima jornada abans del palmarès. Un innovador debutant que combina l’stop motion junt amb la tecnologia 3D – la primera a Europa d’aquest tractament visual de la imatge i una comèdia romàntica que com a producte, generalment parlant, no sobresurt especialment.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies