“22/11/63” de Stephen King
8Valoració

Stephen King, el mestre del suspens i del terror, ens presenta una nova visió de la seva obra, on en el meu modest entendre crea una sensació que camina en un fil divisori entre l’esperança i el desconcert.

A “22/11/63” se’ns planteja de manera molt fonamental una de les qüestions més formulades al llarg de tota la història de la humanitat: què hagués passat si…? sense oblidar un dels grans preceptes de la filosofia i de la física: tota acció comporta una reacció, i cada decisió presa en el camí de la vida, tant si és un encert o un error, elimina possibles futurs. Qualsevol canvi del passat canviarà el futur, el que va ser i el que podria haver sigut poden desaparèixer per la decisió d’un sol individu.
Aquest raonament sorgeix d’una brillant novel•la que es centra en un fet puntual de la història que va afectar a tot el món, el 22 de novembre 1963, el president Kennedy va ser assassinat amb tres trets a Dallas. Aquell dia el món va canviar.

La pregunta que es planteja Stephen King és: què faries tu si poguessis impedir-ho? Un llibre editat de manera molt brillant (les sobrecobertes són rugoses i imiten el paper de diari), a la part del davant del qual podem veure part de la noticia de l’assassinat de JFK publicada al Daily News, però si ens fixem en la contraportada trobem la noticia que podria haver sigut si s’hagués evitat l’esdeveniment.

Us garanteixo que les seves 859 pàgines plantegen una aventura que us enganxarà, ja que no només hi destaca la prosa impecable a la que Stephen King ens té acostumats, sinó que crea un món adictiu on el lector no podrà ni voldrà perdre punt.

"22/11/63"de Stephen King

Tot comença amb Jake Epping, professor d’anglès a l’institut de Lisbon Falls, Maine, que es guanya un sou extra amb classes nocturnes per a adults. Un dia els demana als seus estudiants que escriguin sobre un esdeveniment que els hagi canviat la vida, i una d’aquestes redaccions li impactarà profundament.

Poc després el seu amic Al, propietari d’un diner al seu barri, li descobreix un secret: al magatzem hi ha una porta que condueix al passat, a un dia en particular de l’any 1958. I Al li demana a Jake que l’ajudi amb una missió que l’obsessiona: impedir l’assassinat de Kennedy. I així comença la nova vida de Jake com George Amberson.

Amb aquesta història gaudirem tant de la societat dels anys 50 i 60, com amb l’actual, l’evolució d’una societat en quaranta anys. Enfront aquesta doble línia argumental i temporal haig de subscriure les pròpies paraules del llibre: Un viatge al passat mai ha estat tan creïble, ni tan terrorífic.

Els viatges en el temps i els canvis que s’hi podrien operar no són nous ni desconeguts, actualment estan força de moda tant en series de televisió com en pel•lícules, però si us agrada aquesta novel•la us recomano “Rescate en el tiempo. (1999-1357)” de Michael Crichton, publicat per Plaza & Janés l’any 2000 (preferiblement el llibre i no l’adaptació cinematogràfica, per descomptat guardant les distàncies).

Com en moltes altres obres d’aquest escriptor, abans de que la novel•la “22/11/63” sortís a la venda, ja s’havia anunciat que Jonathan Demme s’encarregaria d’escriure, produir i dirigir una adaptació cinematogràfica de la mateixa on Stephen King en serà el productor executiu.

Recordeu: “el vol d’una papallona pot provocar un huracà a l’altre part del món”.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401352485
Pàgines: 864
Preu: 26,90€

Stephen King és autor de més de cinquanta llibres, tots best sellers internacionals. Els més recents són “Després del vespre”, “La cúpula” i “Tot Fosc, Sense estrelles”. El 2003 va ser guardonat amb la medalla del National Book Award Foundation for Distinguished Contribution to American Letters, i el 2007 va ser nomenat Gran Mestre dels Mystery Writers of America. Viu a Maine i a Florida amb la seva dona, Tabitha King, també novel•lista.

2 Respostes

 1. Neus

  Ens vam conèixer a la cua de firma de llibres de St Jordi (David Escamilla/Victor Amela).
  Us segueixo!

  Respon
 2. 11.22.63 | Big Fish Movies

  […] en què Bridget Carpenter (“Friday Night Lights”, “Tan muertos como yo”) adapta per la tele un llibre homònim de King que ja us vam lloar en el seu dia. Sense haver llegit el llibre, la posició de partida […]

  Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X