Juego de Tronos. El còmic.
5Valoració

L’èxit de la saga creada per George R.R. Martin és indiscutible. Els llibres estan a les llistes dels més venuts, la sèrie triomfa a les televisions, el marxandatge omple els prestatges de les botigues i ara arriba una nova interpretació de la història, en aquest cas en format còmic. És un intent de portar una història ja coneguda a un mitjà diferent i esprémer una mica més la gallina dels ous d’or.

Juego de Tronos ens narra una història d’intrigues, política i fantasia protagonitzada per una complexa xarxa de personatges. Els Stark, els Targaryen, els Lannister o els Baratheon són algunes de les famílies que lluitaran per fer-se amb el poder, mentre al Nord, més enllà dels límits del regne una gran amenaça es desperta.

Aquesta adaptació al còmic de l’obra de Martin té gran part de les virtuts de l’original: uns personatges carismàtics, ben definits, que evolucionen i es fan odiar o estimar; una història complexa, densa, plena de matisos i punts de gir; i per acabar, una ambientació atractiva, amb escenaris que fan volar la imaginació. Gran part d’això ho podem trobar a l’adaptació que ha fet Daniel Abraham del primer terç del primer llibre de la saga. Abraham fa servir la narració subjectiva per presentar-nos les situacions i posar-nos en antecedents, donant veu als mateixos personatges a qui dona veu Martin, però després aprofita tot tipus de recursos per fer avançar la història sense abusar del narrador en primera persona. Abraham decideix escollir les escenes més emblemàtiques i encadenar-les en un fil narratiu comprensible i lògic i ho aconsegueix perquè la narració és fluïda i en general tot s’entén sense problemes. Hi introdueix petits canvis, modificant lleugerament algunes escenes per adaptar-les al llenguatge del còmic, però en general l’essència del llibre està present.

Juego de tronos

El problema principal d’aquesta adaptació de Juego de Tronos es troba en l’aspecte gràfic. Tommy Patterson no està a l’alçada, amb una caracterització de personatges fluixa i poc expressiva, amb cares canviants i un aspecte poc uniforme. No és tant un problema de que els personatges no s’assemblin als actors de la sèrie (que seria també un error) com que els dibuixos finals de l’autor no funcionen i resten potencia als esforços d’Abraham per fer una bona caracterització. A més, en l’aspecte narratiu no és tampoc un treball brillant, tot i que com a mínim les composicions de pàgina són accessibles i comprensibles, sense restar claredat a l’obra.

Aquesta adaptació de Juego de Tronos és una obra que es queda per darrera del llibre original i de l’adaptació televisiva. El guionista fa un esforç per conservar tota la potència original però el dibuix no suma i acaba pesant molt en la qualitat final del conjunt. Tot i així, l’original és tan bo que veure noves interpretacions és sempre interessant encara que no siguin tan perfectes com hauríem desitjat.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 978-84-15480-12-9
Pàgines: 192 pàgines
Preu: 14,95 €
Guió: Daniel Abraham, basat en l'obra de George R.R. Martin
Dibuix: Tommy Paterson

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies