Sembla mentida, però ja ha passat un any i les editorials ens han regalat durant tot aquest temps un ampli ventall de novetats: n’hi ha per a tots els gustos i el millor de tot és que sempre es troba una joia nova que col·locar amb cura a la nostra biblioteca.

Molts llibres s’han quedat fora de la nostra tria final i hem hagut de pactar entre nosaltres per trobar un reduït grup de títols que considerem representatius d’aquest Sant Jordi 2012. Només volem remarcar que tots els llibres són especials, tots ells aporten un bri de llum a cada lector i tots els autors fan de la seva obra un món que atrapa a milers de lectors.

Des de LaFinestraDigital.com us oferim les nostres apostes per aquesta Diada desitjant-vos una bona celebració plena de llibres i roses.

LES 1001 FANTASIES MÉS ERÒTIQUES I SALVATGES DE LA HISTORIA

Fantasies Eròtiques Roser AmillsAUTORA: ROSER AMILLS BIBILONI
EDITORIAL: COSSETANIA
LLENGUA: CATALÀ
Nº DE PÀGINES: 320
ISBN: 9788415456254
DATA DE PUBLICACIÓ: MARÇ 2012
P.V.P: 18,90 €

Web oficial

Amb una ment privilegiada i amb una llengua força afilada, la Roser Amills realça la importància i la subtilesa de l’erotisme i la fantasia de la sensualitat. Ens trobarem amb fantasies de personatges com Salvador Dalí, Lluís Companys o Víctor Amela  entre molts d’altres.
La sensualitat i l’erotisme no deixa de formar part de tots nosaltres i la Roser ajuda a aflorar-la en veu dels seus propis personatges. Un llibre fresc amb una gran tasca de recopilació d’informació al darrera. Una espurna per il·luminar i comprendre un aspecte molt humà que s’acostuma a amagar.

JO CONFESSO

Jo ConfessoAUTOR: JAUME CABRÉ
EDITORIAL: PROA
ISBN: 978-84-7588-253-6
PÀGINES: 998
LLENGUA: CATALANA I CASTELLANA
DATA DE PUBLICACIÓ: 2011
P.V.P. 26,90€
P.V.P E-BOOK  21,49 €

Crítica a LaFinestraDigital

Una llarga carta d’amor d’algú que ha hagut de jugar sol durant molts anys, entre llibres vells i secrets inconfessats; d’algú que ha estimat de manera incondicional; d’algú que se sent culpable d’una mort violenta, i d’algú que no entén el mal que recorre la història d’Occident.
La pell de gallina, els pèls com escarpies, un regust amarg a la boca i una plenitud a l’ànima… són només algunes de les sensacions que et queden al cos quan acabes el llibre.

EL PRESONER DEL CEL

El presoner del celAUTOR: CARLOS RUIZ ZAFÓN
EDITORIAL: PLANETA
COL•LECCIÓ: RAMON LLULL
LLENGUA: CATALANA
Nº DE PÀGINES: 381
ISBN: 9788497082341
DATA DE PUBLICACIÓ: 19/01/ 2012
P.V.P: 22,90 €

Crítica a LaFinestraDigital

Benvinguts, passeu i remeneu, segur que trobareu una història perduda, un llibre oblidat o un somni per algun dels passadissos del Cementiri dels Llibres Oblidats. Pot ser no heu llegit les seves antecessores, “L’ombra del vent” i “El joc de l’Àngel”, però no us amoïneu, l’autor la planteja com a obra independent, encara que és molt recomanable llegir les anteriors.
L’autor juga amb la ciutat de Barcelona, amb les seves llums i les seves ombres. Una de les coses que em fan gaudir d’aquesta obra són les referències bibliogràfiques que fa l’autor sobre obres clàssiques com “El compte de Montecristo” de Dumas o “Els miserables” de Victor Hugo.

LOS JUEGOS DEL HAMBRE – EN LLAMAS – SINSAJO

Juegos del HambreAUTORA: SUZANNE COLLINS
EDITORIAL: MOLINO
LLENGUA: CASTELLANA
P.V.P: 18€/u

Crítica a LaFinestraDigital

La Suzanne Collins té molt de talent i us deixarà amb el cor encongit en molts moments, us arrencarà una rialla irònica en d’altres i fins i tot es possible que en cert moment de l’últim llibre “Sinsajo” us caigui alguna llàgrima. Toca tots els punts febles que pot tenir una persona, parla de sentiments profunds com la ira, l’amor, la família, la venjança i la set de justícia.
Ho sento per la insulsa Bella Swan, però una forta competidora arriba amb força, la Katniss Everdeen o la noia en flames.

EL MERCADER

El mercaderAUTORA: COIA VALLS
EDITORIAL: EDICIONES B
LLENGUA: CATALÀ / CASTELLÀ
Nº PÀGINES: 480
DATA D’EDICIÓ: 03/2012
P.V.P: 19,95 €

Crítica a LaFinestraDigital

Una història dins una història, una ciutat dins d’una ciutat, uns llaços familiars que s’arrelen als amics, als veïns i als treballadors. Tot això i molt més podreu trobar el “El mercader. El despertar d’una nova ciutat”, benvinguts al descobriment de la Barcelona dels nostres avantpassats. Un meravellós retaule d’una ciutat i d’una època de la qual encara som hereus.
Com ja va passar amb la seva obra anterior “La princesa de jade”, la seva autora, Coia Valls, ens captiva des del principi en una novel·la impressionant que us deixarà amb ganes de buscar les petjades dels seus personatges pel barri Gòtic.

22/11/63

Stephen KingAUTOR: STEPHEN KING
EDITORIAL: PLAZA & JANÉS
LLENGUA: CASTELLANA
Nº PÀGINES: 864
DATA D’EDICIÓ: 03/2012
ISBN: 9788401352485
P.V.P: 26,90 €

Web oficial

A 22/11/63 se’n planteja de manera molt fonamental una de les qüestions més formulades al llarg de tota la història de la humanitat: què hagués passat si…? sense oblidar un dels grans preceptes de la filosofia i de la física: tota acció comporta una reacció, i cada decisió presa en el camí de la vida, tant si és un encert o un error, elimina possibles futurs. Qualsevol canvi del passat canviarà el futur, el que va ser i el que podria haver sigut poden desaparèixer per la decisió d’un sol individu.
La pregunta que es planteja Stephen King és: què faries tu si poguessis impedir quelcom del passat?

L’AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA

Avi 100 anysAUTOR: JONAS JONASSON
EDITORIAL: EDICIONS LA CAMPANA
LLENGUA: CATALÀ
Nº DE PÀGINES: 416
ISBN:9788496735651
P.V.P: 19 €

Web oficial

Poseu-vos en situació, us heu fet grans, viviu en una residencia i com que compliu 100 anys ho volen celebrar. Aquest avi, l’Allan, no està per romanços i decideix fugir i tocar el dos, te l’ànima jove i salta per la finestra i fuig cap a l’estació.
El destí li posa a les mans una maleta plena de diners ficant-lo en un embolic èpic entre mafiosos, policies i els de la residència, tots el busquen. Tot i aquest fil argumental també descobrirem com era el jove Allan, un personatge que va sopar amb el futur president Truman, que va conèixer en Churchill, Mao, Franco, De Gaulle o que, en un moment d’eufòria etílica, va ajudar Stalin a fabricar la bomba atòmica.

EL LIBRO SECRETO DE DANTE

Libro secreto de DanteAUTOR: FRANCESCO FIORETTI
EDITORIAL: SUMA de letras
LLENGUA: CASTELLANA
Nº DE PÀGINES: 350
ISBN: 9788483653388
DATA DE PUBLICACIÓ: 14/03/2012
P.V.P: 18 €
P.V.P e-book: 9,99 €

Web oficial

Una novel·la al més pur estil Dan Brown, una novel·la plena d’incògnites, teoremes i descobriments sobre un dels poemes més reconeguts al llarg de la història de la literatura. Tot comença amb la mort de Dante  Alighieri i els dubtes de com s’ha produït.
Seguirem pistes, descobrirem que el poeta no era tan ben vist i el més intrigant serà el perquè el propi autor va deixar pistes a la “Comedia”. Una novel·la al més pur estil Cluedo que enganxa i fascina al lector. Haurem de descobrir: Qui, com i el perquè?. L’aventura acaba de començar.

EL LECTOR DE JULIO VERNE (I i II)

Lector Julio VerneAUTORA: ALMUDENA GRANDES
EDITORIAL: TUSQUETS
LLENGUA: CASTELLA
Nº DE PÀGINES: 424
ISBN: 9788483833889
DATA DE PUBLICACIÓ: Març 2012
P.V.P: 20 €

Web oficial

El nostre protagonista, en Nino, viu un estiu molt important a la seva vida. L’any 1947 li descobrirà el que no vol ser de gran i la importància que adquirirà la lectura i les novel·les que llegeix. Comprendrà una veritat que ningú li havia volgut explicar, i el més important aprendrà a veure el món amb uns altres ulls.

De moment ja podem llegir els dos primers volums d’una col·lecció de sis recollits en “Episodios de una guerra interminable”, encara que es poden llegir de manera independent.

CABARET POMPEYA

Cabaret PompeyaAUTOR: ANDREU MARTÍN
EDITORIAL: GRUP 62
LLENGUA: CATALÀ
Nº DE PÀGINES: 656
ISBN: 9788429768565
P.V.P: 22,50 €

Crítica a LaFinestraDigital

Cabaret Pompeya era el nom d’un mític music hall del Paral•lel, on es podien escoltar els nostàlgics tangos de Gardel que estaven de moda, fins que va volar sencer per l’esclat d’una bomba.

En aquesta novel.la històrica i policíaca, l’autor ens ofereix un passeig per una ciutat plena de violència i d’obrers vivint en condicions de gran precarietat, mentre l’activitat industrial creava enormes riqueses. Els personatges centrals tenen tota la força i la credibilitat necessàries per convertir-nos en testimonis impacients de les seves vicissituds, i hom s’adona al final que no són més que víctimes d’uns esdeveniments que no poden controlar.

WESTWOOD

WestwoodAUTORA: STELLA GIBBONS
EDITORIAL: IMPEDIMENTA
LLENGUA: CASTELLANA
Nº DE PÀGINES: 460
ISBN: 9788415130215
P.V.P: 27,95 €

Web oficial

Stella Gibbons, una autora gràcil, enginyosa, enèrgica i delicada ens ofereix una novel·la sobre l’amor i la nostàlgia.
Al Londres de la Segona Guerra Mundial una jove, Margaret Streggles, descrita amb aires “janeausterians”, d’una classe social benestant, romàntica i avida de cultura es contraposada amb la seva amiga Hilda, un cap verd. La seva vida canviarà quan descobreix un nou Londres ple d’intel·lectuals, artistes i aristòcrates, que s’ajusten molt més a la seva personalitat i no pas al cercle que la rodeja en societat. Una personalitat que florirà als ulls dels lectors.

EL CIRC DE LA NIT

Circ de la NitAUTOR: ERIC MONGENSTERN
EDITORIAL: COLUMNA
LLENGUA: CATALANA
Nº DE PÀGINES: 512
ISBN: 9788466414579
P.V.P: 19,90 €

Web oficial

“El circ arriba sense avisar. No el precedeix cap anunci, ni cartells enganxats en parets o tanques del centre, ni esments o anuncis als diaris locals. Senzillament ahir no hi era i ara hi és”.

Un món de personatges tendres com excèntrics, la història d’amor més gran que us pugueu imaginar i una competició ferotge i decisiva. Dos joves marcats per la soledat i un talent molt poc convencional, un destí en joc i la màgia vertadera… Emocionant, seductora i addictiva, El circ de la nit és una festa per als sentits.

AL DESNUDO

Al desnudoAUTOR: CHUCK PALAHNIUK
EDITORIAL: MONDADORI
LLENGUA: CASTELLANA
Nº DE PÀGINES: 192
ISBN: 9788439725138
P.V.P: 17,90 €

Web oficial

Hazie Coogan porta molts anys al servei de l’actriu Katherine Kenton. L’aparició d’un curiós home, en Webster, que acaba enamorant la Katherine fa sospitar la Hazie. Les sospites es confirmen quan descobreix que l’home té un manuscrit amb memòries on menciona la mort de l’actriu. Quins són els veritables plans d’en Webster?

Chuck Palahniuk es trasllada a mitjans del segle XX i recorre els carrers de Hollywood i Nova York per portar-nos una novel·la ambientada en el món del show business i els famosos, de les grans actrius i el glamour, narrada amb un estil molt visual proper al guió cinematogràfic.

LLAUNERS

LlaunersAUTOR: PAUL HARDING
EDITORIAL: EDICIONS 1984
LLENGUA: CATALANA
Nº DE PÀGINES: 192
ISBN: 9788492440771
P.V.P: 18 €

Web oficial

En George Washington Crosby jeu al llit esperant la mort. Confinat a la sala d’estar i acompanyat dels seus familiars, comença a patir al·lucinacions. En aquest viatge de retorn a les meravelles i al dolor d’una infantesa pobra en una regió remota de Maine, George Washington Crosby recupera el món natural, alhora inspirador i amenaçador, que forma part d’ell.

Corprenedora i lligada a la vida, Llauners, que va guanyar el premi Pulitzer l’any 2010, és una meditació elegíaca sobre l’amor, la pèrdua i la bellesa ferotge de la natura.

NO LLAMES A CASA

No llames a casaAUTOR: CARLOS ZANÓN
EDITORIAL: RBA
LLENGUA: CASTELLANA
Nº DE PÀGINES: 288
ISBN: 9788490061473
P.V.P: 18 €

Web oficial

Ambientada a Barcelona, Carlos Zanón posa tot el seu talent al servei d’una novel·la de gènere. Bruno, Raquel i Cristian han posat un negoci que els traurà de la misèria: es tracta de fer xantatge a clients de prostíbuls. Però no tots els negocis surten sempre bé.

Zanón ens presenta una novel·la de sèrie negra situada a Barcelona, amb tots els elements que ha de tenir però amb una trama sòlidament construïda, que creix amb força, i uns protagonistes realistes i ben definits. Una mostra més de que aquí també dominem el gènere.

EL CAFÉ DE LA LUNA

Cafe de la lunaAUTOR: Mª DOLORS GARCIA PASTOR
EDITORIAL: ALREVÉS
LLENGUA: CASTELLANA
Nº DE PÀGINES: 244
ISBN: 9788415098461
P.V.P: 15 €

Web oficial

El Cafè de la Lluna se situa en el que va ser una casa de cites en l’antiga Barcino. Convertit en cafè per Miranda, és punt de trobada d’uns quants personatges peculiars, un pèl derrotats i a la recerca d’un refugi segur. Mª Dolors García Pastor ens convida a visitar aquest “Café de la luna”a través de vuit relats, centrats cadascun d’ells en un personatge concret. Vuit històries particulars però comunes gràcies a aquest espai punt de trobada de tots ells.  Amb un llenguatge planer, sense estridències, personatge a personatge atrapa, la narració flueix per, al final, convertir-los a tots plegats en una gran família.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies