“El café de la luna” de Mª Dolors García Pastor
8Valoració

De vegades no calen grans històries. No es necessita viatjar a contrades llunyanes. Històries menudes, quotidianes, fàcilment reals, et fan endinsar-te en un llibre. I Et són properes, tendres, entranyables com ho són els personatges que les protagonitzen. Personatges que, com tu, com jo, com els desconeguts que algun cop han estat els teus veïns de taula en el metro, en el bar, en un cafè, en “El café de la luna” sense anar més lluny.

El Cafè de la Lluna se situa en el que va ser una casa de cites en l’antiga Barcino, en l’edat mitjana es va convertir en una casa senyorial on el seu propietari, un tal Monforte, va viure una apassionada història d’amor amb la seva benvolguda Medea. Ara, convertit en cafè per Miranda, la qual va ser amant d’un adinerat senyoret de la zona alta de la ciutat del que va obtenir uns diners, després de fer-li una mica de xantatge. Per aquest cafè passen uns quants personatges peculiars, un pèl derrotats i a la recerca d’un refugi segur: Demetrio, el florista de les Rambles; Libio Sanjuán, l’escriptor; Berenice, la jove colombiana; Pablo, que va abandonar a la família pel somni de ser actor; Manuela, coneguda com a Nela, que va ser artista de varietés fa molts i molts anys, i finalment, Clara, la noia que se sent desgraciada per falta d’amor.

Mª Dolors García Pastor ens convida a visitar aquest “Café de la luna”. Estructura el llibre en vuit relats, centrats cadascun d’ells en un personatge concret. Vuit històries particulars però comunes gràcies a aquest espai que tots els personatges acaben convertint en punt de trobada i de refugi. Vuit personatges propers, quotidians, entranyables, una mica perduts i que, en la seva majoria, només necessiten una petita mostra d’afecte o d’atenció per trobar-se una mica més .

L’autora sap arribar al lector, endinsar-lo i apropar-lo a aquests desconeguts que un cop acaba la història ja no ho són tant, perquè se’ls acaba estimant. I ho fa amb un llenguatge planer, sense estridències amb el que, conjuntament amb aquesta estructura de vuit relats, el fa fàcil de llegir. Personatge a personatge atrapa, fa fluir la narració per, al final, convertir-los a tots plegat en la gran família d’“El café de la luna”. Voleu fer un cafè? Doncs esteu en el lloc ideal.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-15098-46-1
Pàgines: 144 pags
Preu: 15 €

María Dolors García Pastor (Barcelona, 1970), llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, treballa com periodista ressenyant i recomanant llibres. Ha guanyat diversos premis i distincions en certàmens de relat breu i microrrelat i ha publicat en diverses antologies conjuntes i revistes. És autora de la novel·la “El murmuri dels arbres”, guanyadora del VII Certamen de Novel·la YoEscribo.com i publicada per la Fundació Drac. Actualment col·labora en els programes de ràdio “La Ciudad” en Onda Cero Barcelona i “Cuando ruge la Marabunta” en Alternativa Barcelona, i en webs i blogs literaris com «La tormenta en un vaso» o «La Biblioteca Imaginaria».

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies