Los Juegos del Hambre
7Valoració

Amb la intenció de substituir Harry Potter i Crepúsculo i convertir-se en la nova saga juvenil de moda, arriba l’adaptació de Los Juegos del Hambre, la novel·la de Suzanne Collins que lidera totes les classificacions de vendes a les llibreries.

A Los Juegos del Hambre se’ns presenta un futur gens prometedor en el que la majoria de la població viu sota el control d’una classe dirigent. Un cop a l’any, dotze nois i dotze noies són obligats a participar en un joc públic on només un pot acabar sobrevivint. Katniss Everdeen es veurà obligada a participar en aquests jocs i haurà de superar les seves pors per conservar la vida.

Gary Ross planteja una adaptació que es desenvolupa amb certa independència del referent literari. Tot i que algunes escenes han desaparegut en el pas de novel·la a guió, els que no s’hagin llegit els llibres no es perdran i entendran tot el que passa (que al cap i a la fi no és gens complicat) però, de la mateixa manera, els seguidors de les obres de Collins no se sentiran decebuts per l’adaptació. Ross introdueix petits canvis que enriqueixen alguns aspectes de l’univers de Los Juegos del Hambre. Clarament, són canvis que serveixen per enllaçar-la millor amb les continuacions que, donat l’èxit de la primera entrega, es rodaran aviat.

La pel·lícula té dues parts diferenciades, la primera amb l’elecció dels jugadors i el període d’entrenament i una segona amb els jocs. Ambdues parts funcionen i tenen un ritme adient però la primera és una mica més lenta que la segona, que concentra tota l’acció. Tècnicament la pel·lícula està ben resolta, sense excessos, amb una narració que mescla estils (jugant amb la idea de reality) però que és efectiva. L’únic però que es podria posar és que s’ha rebaixat la cruesa d’alguns dels moments, lamentable peatge que s’ha de pagar per acabar fent una pel·lícula que pugui arribar a un gran nombre de persones.

Los juegos del hambre

Jennifer Lawrence (Katniss) emociona donant vida a una noia forta i amb recursos però també amb pors i inseguretats que la porten a descontrolar-se. Veient els seus ulls, l’espectador entendrà el que passa pel seu cap, la sensació de falta d’esperança que viu en cada moment. Josh Hutcherson, en el paper del seu company Peeta, està bastant correcte retratant a un noi que juga amb unes cartes totalment diferents, la intel·ligència i la seducció, per sobreviure. Entre els secundaris tenim Stanley Tucci, Elizabeth Banks, Woody Harrelson o Donald Sutherland, un bon repartiment que acompanya als actors protagonistes i millora el nivell mig que tenen moltes d’aquestes produccions.

Los Juegos del Hambre és una pel·lícula interessant, que parteix d’una història senzilla però ben construïda i funciona correctament en tots els àmbits. Recomanable pels seguidors de la saga, és també un bon producte per tots aquells disposats a deixar-se seduir per la trilogia de moda.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies