La pesca de salmón en Yemen
7Valoració

Pescar salmó a Iemen? Sona impossible, no? Doncs quan cal trobar notícies bones arribades del món àrab no hi ha res impossible. El suec Lasse Hallström adapta el llibre de la novel·la homònima de Paul Torday, “La pesca del salmón en Yemen”. Ewan McGregor, Emily Blunt i Kristin Scott Thomas protagonitzen el film.

Les noticies que arriben des del món àrab fins a la Gran Bretanya són dolentes. El primer ministre vol alguna bona noticia que millori les relacions. Patrícia Maxwell, la seva cap de premsa, té una proposta: la pesca del salmó a Iemen, un projecte d’un xeic àrab amant de la pesca. L’encarregat d’estudiar l’assumpte a Fred Jone (Ewan McGregor) s, un dels majors experts en pesca del món, que treballa com científic en el Ministeri d’Agricultura, i travessa una crisi en el seu matrimoni. Jones ha de determinar si Iemen reuneix les condicions favorables, malgrat que pensa que és un tema absurd. Durant el procés coneixerà a Harriett Chetwode-Talbot (Emily Blunt) que treballa com representant del xeic.

"La pesca del salmón en Yemen" Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas

“La pesca del salmón en Yemen” té la seva base en la novel·la homònima de Paul Torday, de gran èxit a Gran Bretanya, que narrava la història a través dels mails que intercanviaven Fred amb Harriett. El suec Lasse Hallström (“Mi vida como un perro”, “A qui estima Gilbert Grape?” o “Chocolat“) , amb guió de Simon Beaufoy -que va rebre el Oscar per “Slumdog Millionaire“- és l’encarregat del seu pas al cinema.

“La pesca del salmón en Yemen” mescla la crítica política amb la ironia més british amb la comèdia romàntica. Però ho fa de manera desigual. En una primera part de film, el que seria el plantejament de la història, el film desplega tota la ironia i sarcasme polític. És la millor part del film, amb uns personatges límits que deixen anar comentaris sagnants a la mínima. Destaca sobretot Kristin Scott Thomas, en el paper de la implacable i tallant cap de premsa del primer ministre anglès i Conleth Hill, en el paper del cap de Jones. De mica en mica el film perd el ganxo, la mala llet inicial i se centra en la seva totalitat en la part romàntica de la història i en la relació de la parella del film, previsible des del primer minut però igualment encantadora.

"La pesca del salmón en Yemen" Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas

El film acaba resultant amable. Una pel·lícula que evoluciona del to irònic i crític amb la classe política fins al romanticisme i que acaba amb un to de faula moralista sobre immobilismes culturals que espatllen qualsevol progrés. “La pesca del salmón en Yemen” és un film que es deixa veure bé, que et permet sortir del cinema bastant satisfet de l’estona passada però també amb un pèl de recança del que podria haver donat de més de saber mantenir el to crític inicial fins al final.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X