Tokio Style
5Valoració

Moyoco Anno és una gran promesa en el món del manga, es destaca com a mangaka d’estil Josei Manga, és a dir, la temàtica dels seus treballs va dirigida a una societat jove, pot ser més destinada a dones, però molt actual on es centra en la vida de les seves lectores potencials, joves amb preparació universitària o centrades en la seva vida laboral, sempre barrejades amb un toc de romanticisme realista i frustrant de vegades. Gens embafadora i molt dinàmica.

Ha publicat diversos treballs i llibres, tant en el món manga com en el món literari. Per si voleu més referències, està casada amb el famós director d’anime Hideaki Anno. D’altres obres a destacar de l’autora a part de Tokio Style, reconeixem Sakuran o Sugar Sugar Rune amb el qual va guanyar el Kodansha Manga Award l’any 2005.

Ara bé, què podem esperar de Tokio Style? Dins d’aquests quatre volums coneixerem la Hiroko Matsukata, una jove redactora d’una revista setmanal de Tokio anomenada JIDAI, de vint-i-vuit anys, que viu en el món d’avui en dia estressada. Neguit que se’ns mostra en detalls de la seva vida independent, la mala alimentació que segueix per les presses, és fumadora i poc afortunada en les relacions sentimentals i sexuals. Molts la definirien com a “workaholic”. Això sí, és molt treballadora i té un talent especial a la feina, per aquest fet els seus companys li posen l’àpode d’Hataraki Man (home treballador).

Un brillant reflex del que passa a la vida quan la feina absorbeix tot el temps i no deixa espai per res més, destacant que la protagonista és una dona en un món d’homes.

El seu grafisme és dinàmic, modern, atractiu i juvenil, gens carrincló i sense gaires tabús. L’estil dels personatges es reflexa en els detalls de la roba, els tallats de cabell molt europeus i uns rostres poc asiàtics. Obrint un ventall de grans possibilitats a arribar a un mercat més ampli.

Portades dels volums 2, 3 i 4 de "Tokio Style" de Moyoco Anno

Les solapes són a color de la mateixa manera que les dues primeres planes de cada volum, aportant detalls que ens passarien desapercebuts entre el blanc i el negre, o la coexistència d’ells reflectida en les diverses tonalitats de gris que donen cos, profunditat i unió entre els diversos elements de cada vinyeta, on el fons negre sumeix els protagonistes en la desesperació.

Des d’aquí agraïm a la editorial Glénat, ara Editores de Tebeos, el fet que s’hagin ajustat a la crisis, baixant els preus dels seus exemplars a 2,99 € cada un, de fet només són quatre volums, però segur que si us agrada quedareu atrapats en el Josei Manga. Un efecte col·lateral d’un gran estil. Un petit tresor en bones mans.


Editorial: Editores de Tebeos
ISBN: 978-84-8357-456-0
Pàgines: 216
Preu: 2,99 €/u
Guió: Moyoco Anno
Dibuix: Moyoco Anno

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies