Al llarg de la vida acabem dedicant moltes hores a la feina, sigui la que sigui, per això és molt important buscar moments on desconnectar, relaxar-se i passar-ho bé. Ara bé, quan la feina t’apassiona, pot ser que els teus hobbies hi tinguin molta relació. Això és el què els ha acabat passant a més d’un i de dos músics.

Alguns d’ells, fugint de la rutina diària i poder satisfer les seves inquietuds creatives han format bandes paral•leles, com per exemple:

BOX CAR RACER (2001-2003)

Box Car Racer

La banda californiana de rock i punk que va néixer l’any 2001 com un projecte alternatiu de Tom Delonge (Blink-182), Travis Barker i David Kennedy i com una via d’escapament al seu dia a dia amb la que poder fer una música més madura.
El grup únicament va treure al mercat un disc, titulat com la banda i amb singles com “There is” i “I feel so“.

THE LAST SHADOW PUPPETS (2007,–)

The Last Shadow Puppets

Last shadow puppets és una banda anglesa sorgida de la col•laboració entre Alex Turner (Arctic Monkeys) i Miles Kane (The Rascals). Els músics es van conèixer als estudis de gravació, quan hi van coincidir els Arctics Monkeys i The Little Flames ( l’anterior banda de Kane). Poc a poc Kane es va anar introduint a l’entorn dels Arctic Monkeys, els va telonejar i els va acompanyar en l’enregistrament d’algunes cançons i en actuacions en directe.

La música dels LSP es troba a mig camí entre el pop britànic i els ritmes dels anys seixanta. De moment només podem gaudir del que és el seu únic disc, “The Age of the Understatement“.
Kane ja ha anunciat la intenció de la banda de publicar un segon disc tot hi que, a hores d’ara, només és un projecte.

TRAVELLING WILBURYS (1988-1990)

The Travelling Wilburys

Qui s’amaga darrere aquest grup? Els germans Wilbury. Però parlar d’ells sense concretar pot no tenir gaire interès. Els germans Wilbury és el pseudònim que van escollir George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, Bob Dylan i Tom Petty per tocar plegats i divertir-se.

El primer cop que els músics van reunir-se va ser per col•laborar en l’àlbum “Cloud Nine” de Harrison. Des d’aleshores, les reunions per passar-ho bé fent música es van convertir en una cosa habitual. Fruit d’aquestes reunions van sorgir 2 discos “Travelling Wilburys Vol. 1” i “Traveling Wilburys Vol. 3” i les seves posteriors reedicions i recopilatoris.

Rock amb certes notes de country, solos de guitarra i una bona quantitat de lletres signades per Dylan son el llegat dels Travelling Wilburys. Un exemple: “End of the line“.

THE RACOUNTERS (2006,–)

The Racounters

4 amics músics cansats del seu dia a dia. Jack Lawrence, Brendan Benson, Patrick Keeler i Jack White. El resultat, The Racounters.

El grup de rock ha publicat tan sols dos discos, “Broken Boy Soldiers” i “Consolers of the Lonely“, però amb ells han aconseguit fer grans èxits com “Steady, as she goes” o “Level“. A dia d’avui, el grup no ha anunciat les seves intencions per al futur més immediat.

THE DEAD WEATHER (2009,–)

The Dead Weather

Si us parlem d’un grup format Jack Lawrence i Jack White potser us resulta familiar i creieu que es tracta d’una errata però no, The Dead Weather és el grup que aquest parell de músics hiperactius formen conjuntament amb Dean Fertita i Alison Mosshart.

La banda de rock ha publicat 2 treballs, “Horehound“, amb talls com “Hang you from the heavens“, i “Sea of Cowards” amb el single “Die by the drop“.

GRINDERMAN (2006,2011)

Grinderman

Grinderman va ser una banda anglesa formada per Nick Cave i alguns dels membres habituals de Band Seeds, la banda on solia tocar Cave.

Els orígens de Grinderman es troben en la voluntat de Cave d’experimentar amb la guitarra i provar el nou material on destaquen cançons d’estil rock i blues de so enrevessat com la homònima “Grinderman“.

GORILLAZ (1998,–)

Gorillaz

Gorillaz es una formació musical britànica composada per Noodle, 2-d, Murdoc i Russell Hobbs. El grup va sorgir del no-res, la seva música sonava a tot arreu però pràcticament aquesta era la única cosa relacionada amb Gorillaz que sabíem. En un primer moment, ningú es volia vincular al projecte, no es coneixia qui n’eren els autors però passat l’esclat inicial, vam saber que darrera d’aquest 4 dibuixos es troben diversos músics i dissenyadors, entre ells Damon Albarn, el cantant de Blur i segurament el rostre més popular vinculat projecte.

La música de la banda virtual ha aconseguit crear un so molt peculiar i fàcilment reconeixible barrejant rock, rap, el hip-hop i l’electrònica.

En la seva trajectòria, la banda ha publicat 4 discos d’estudi: “Gorillaz“, “Demon Days“, “Plastic Beach” i “The Fall“, i diversos recopil-latoris. D’aquests treballs n’han sortit èxits com “Feel Good Inc.“, “Stylo” o “Melancholy Hill

THE FOXBORO HOT TUBS (2007, 2010)

The Foxboro Hot Tubs

Ajuntar companys de feina i alcohol de vegades fa que surtin idees esbojarrades que acaben veient la llum. Això és el que els hi va passar als nois de Green Day, que animats per la cervesa van decidir-se a composar algunes cançons rockeres com “Mother Mary” o “The Pedestrian“. I és que tal com va diu Billy Joe Armstrong en una entrevista, “La única similitud entre Green Day i Foxboro Hot Tubs és que som la mateixa banda.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies