“Fins que passi la teva fúria” d'Åsa Larsson
8Valoració

«Era el nou d’octubre. L’aire era gèlid. El cel, ben blau. Un d’aquells dies que un voldria abocar en un got i beure-se’l. Tenia disset anys, jo. Si encara fos viva, ara en tindria divuit. En Simon en tenia gairebé dinou. Em va deixar portar el cotxe, tot i que no tenia carnet. […] No sabíem que estàvem a punt morir». Així comença “Fins que passi la teva fúria”, la nova novel·la d’Åsa Larsson i la quarta protagonitzada per l’advocada Rebecka Martinsson

Arriba la primavera i amb el desglaç, el cos d’una noia jove apareix a la superfície del riu Torne, al nord de Suècia. Prop d’allà, una figura fantasmagòrica desperta dels seus somnis a la fiscal Rebecka Martinsson. ¿Podria haver-hi alguna connexió entre la noia morta i el fantasma que l’ha visitat? Amb l’ajuda de la inspectora de policia Anna-Maria Mella, Martinsson s’endinsa, en una Suècia on la col•laboració amb els nazis és encara una ferida oberta, en una investigació sobre la desaparició d’un avió que portava subministraments per a la Wehrmacht l’any 1943.

Åsa Larsson és un de les escriptores sueques més destacades del moment al costat de Camilla Larckberg, i Mari Jungstedt. “Fins que passi la teva fúria”  és la quarta novel·la de la sèrie de sis llibres que Åsa Larsson té previst escriure amb l’advocada Rebecka Martinsson com a protagonista. Allunyada aquest cop de temes religiosos -sembla que per petició expressa d’un oncle de l’escriptora, capellà retirat i personalment, m’alegro del canvi- aquesta nova ficció de Larsson és una de les més contundents i complexes, fins al moment, de les seves novel-les on la resolució del crim ens apropa a la història de l’ascensió i la caiguda d’una família amb el rerefons del col·laboracionisme nazi, un ferida oberta encara en la societat sueca.

Amb un ritme trepidant, amb una Rebecka menys torturada per les situacions passades, Larsson aconsegueix apropar-nos a la víctima donant-li veu pròpia malgrat que ja és morta. D’aquesta manera el lector se sent molt més interessat en el cas i en la resolució aconseguint, sens dubte, un dels llibres més trepidants i absorbents de la sèrie.

En resum, “Fins que passi la teva fúria” és un imprescindible pels habituals de la saga i per tots els amants de la novel·la negra que arriba del fred glaçador del nord d’Europa.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-6641-506-4
Pàgines: 368 pags
Preu: 18,50€ (ebook:14,99€)

Åsa Larsson va néixer a Kiruna l’any 1966; actualment viu a Mariefred. Va estudiar dret a Uppsala i, igual que el seu personatge Rebecka Martinsson, durant un temps va exercir d’advocada. L’any 2003 va publicar Aurora boreal (Columna, 2009), amb la qual va guanyar el Premi de l'Associació d'Escriptors Suecs de Novel•la Negra a la Millor Primera Novel•la i que s’ha portat al cinema. És autora també de Sang vessada (2010) i El camí fosc (2011), les dues publicades a Columna. Els seus llibres han estat un èxit immediat: han obtingut l'elogi de la crítica i han estat publicats a setze països.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X