Escenas de un matrimonio inminente
7Valoració

Adrian Tomine s’allunya del to intimista de les seves anteriors obres per presentar-nos una crònica humorística de tot el procés de preparació del seu casament amb Sarah. En aquest cas no ens trobem amb històries de desamor o processos de descobriment de l’edat adulta sinó amb un retrat sincer i enginyós dels mesos, els dies i les hores anteriors (i posteriors) a un dels moments més importants en la història de la parella.

Mentre Sarah i Adrian estan parlant del record que donaran als convidats el dia de la boda, la dona suggereix Tomine que dibuixi un petit còmic amb les històries viscudes mentre preparaven l’esdeveniment. Així en les (breus) 56 pàgines d’aquest còmic ens trobem amb moments de gran hilaritat que mostren com el futur matrimoni organitza les taules dels convidats, busca la música perfecta per la nit o tria l’estilisme.

Tomine retrata moments quotidians, que moltes parelles reconeixeran, amb una sinceritat sorprenent, presentant la relació amb Sarah amb realisme però també amb un punt d’idealització que no perjudica l’obra i ajuda a emfatitzar l’humor. Els episodis estan ben triats i són representatius de les situacions que es viuen mentre es prepara un esdeveniment d’aquestes dimensions i tot i que només són pinzellades revelen el caràcter dels dos protagonistes i la complicitat que existeix entre ells. Tomine ens deixa una obra vitalista i positiva que, tot i que no és res més que un conjunt d’anècdotes, entreté i diverteix.

Escenas de un matrimonio inminente Tomine

Gràficament, l’autor deixa enrere el seu estil més detallat per treballar més amb la caricatura, amb un traç més ràpid però sense posar en perill la qualitat del producte final. Els personatges, matrimoni i tots els secundaris, estan perfectament definits i tenen un aspecte coherent al llarg de tota l’obra. Tomine domina l’expressió humana i en aquest còmic, en el que l’aspecte humorístic és principal, això és especialment important. A més, tot i que és evident que es tracta d’un treball més ràpid, l’autor no descuida els escenaris ni la narració optant per dividir la pàgina en tres funcionals tires de tres vinyetes que estan al servei del que importa, els personatges i les seves aventures.

Escenas de un matrimonio inminente no és l’obra que vindrà a substituir Shortcoming o Rubia de verano en la carrera d’Adrian Tomine, però tampoc és la intenció de l’autor. Es tracta d’un senzill recull d’anècdotes i és senzill perquè Tomine ha passat pel complicat procés de posar sobre el paper les seves vivències i fer-les properes i interessants. Tot un luxe.


Editorial: Sins Entido
ISBN: 978 84 96722 06 4
Pàgines: 56 pàgines
Preu: 10 €
Guió: Adrian Tomine
Dibuix: Adrian Tomine

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies