Hotwire: Corte profundo
8Valoració

Tecnologia futurista, ànimes convertides en fantasmes d’electricitat estàtica que vaguen pels carrers de la ciutat, una protagonista mig policia-mig exorcista i molta acció són els elements bàsics que donen vida a aquest Hotwire: Corte profundo, obra de Warren Ellis i Steve Pugh.

Alice Hotwire va creixer aillada del món fins que va decidir marxar-se a la ciutat i viure envoltada de drogues que mantenien controlada la seva ment superdotada. Després d’una traumàtica experiència amb un fantasma elèctric, decideix fer ús de les seves habilitats, es converteix en exorcista i col·labora amb la policia metropolitana atrapant aquests éssers que s’acumulen i creen problemes a les ciutats.

Hotwire: Corte Profundo és la segona aventura d’Alice presentada per Dolmen Editorial. Tot i que apropar-se a la primera història és més que recomanable, començar per aquesta no suposarà cap problema per a un lector que ràpidament és posat en antecedents. A Corte Profundo ens trobem amb una Alice que ha passat un temps recuperant-se  de les ferides que va patir i que reprèn la seva activitat per atrapar a un perillós fantasma mentre que ha de fer front, a la vegada, a la intervenció d’un equip militar que segueix la seva pròpia agenda. La història creada per Steve Pugh (Warren Ellis és co-creador del personatge) segueix unes pautes molt clares: recolzar-se en l’acció contínua i la interacció entre els personatges i seguir introduint-nos en el món científic-paranormal.

Hotwire Warren Ellis Dolmen

El món de Hotwire és complex i aquesta complexitat es reflecteix en el llenguatge que es fa servir, ple de terminologia específica i de conceptes que es van entenent a poc a poc. No és una lectura difícil però requereix del lector que es concentri i es deixi arrossegar per aquest univers paral·lel i diferent, entenent la seva idiosincràsia i assumint la terminologia. Un cop aconseguida aquesta immersió, ens trobem amb una lectura satisfactòria, una bona història amb un plantejament interessant, un final convincent i un desenvolupament que enganxa. Contribueixen a això uns personatges tridimensionals i una protagonista fascinant, que agrada tot i el seu evident mal caràcter, i amb qui ens acabem identificant.

Tot i que la història és interessant, Hotwire: Corte Profundo destaca en el seu aspecte visual. Steve Pugh ens deixa el millor treball de la seva carrera i un dels millors treballs gràfics que podem trobar ara mateix a les llibreries. Amb un estil pintat hiperrealista i una magnífica plasmació de la figura humana, de l’entorn urbà i dels elements futuristes, Steve Pugh ens meravella pàgina darrera pàgina amb vinyetes plenes de detalls i unes matisades expressions facials que criden l’atenció dels ulls del lector. La narració està a l’alçada del treball gràfic, trient el màxim dels moments calmats i explotant quan l’acció domina la història. Pugh posa un esforç sobrehumà en cada pàgina i tant la planificació de la història com el treball de disseny ens mostren a un creador compromès amb la seva obra, compromís que els lectors han d’agrair.

Hotwire: Corte Profundo és una aposta guanyadora. Un treball gràfic espectacular i una història a l’alçada que agradarà als amants de la ciència-ficció donen lloc a una obra sorprenent i imprescindible.


Editorial: Dolmen Editorial
ISBN: 978-84-15201-77-9
Pàgines: 96 pàgines
Preu: 15 €
Guió: Warren Ellis, Steve Pugh
Dibuix: Steve Pugh

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies