Ja està en marxa la 2ª edició de l’Atlántida Film Fest, el Festival Internacional Online de Cinema Inèdit, que fins el 4 de maig habitarà en filmin.es. Una ocasió única per apropar-se a aquell cinema amagat sota les pedres del cinema comercial, sense moure’s de casa i  per un preu que tira cap a enrere les excuses.

Filmin aposta fort en aquest segona volta d’un festival que en la seva primera edició va passar gairebé desapercebut. Una primera edició gairebé experimental però que va deixar molt bon gust de boca. De fet la guanyadora del premi del jurat en 2011, Cuchillo de palo (dirigida per Renate Costa), la vam poder veure a Canal + i recentment va tenir la seva estrena en cinemes, com també la va tenir Mami Blue, de Miguel Ángel Calvo Buttini, que es va endur el premi del públic.

Aquest any l’Atlántida Film Fest creix, en visibilitat i en contingut, i ho fa amb la voluntat de potenciar Internet com a finestra de prestigi per a l’estrena de llargmetratges. “El cinema a de veure la distribució online com una aliada i no com una enemiga”, comentava Jaume Ripoll Vaquer, director del festival, en la presentació del Festival.

Amb la mateixa composició que la passada edició, la Secció Oficial a Competició d’enguany recull 12 llargmetratges rodats en els darrers dos anys en els territoris de parla hispana que romanen inèdits en el nostre país. Els films guanyadors del Premi del Jurat i el Premi del Públic tindran assegurada la seva estrena en sales de cinema i llançament de  la pel·lícula en DVD. El Jurat està format per Kike Maillo (Director d’Eva), Angel Sala (Director de Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantástic de Catalunya), Violeta Kovacsis (Crítica de Cine) i Mónica Carmona (Directora Literaria de Mondadori).

Cartells de les pel·lícules que competeixen a la Secció Oficial.

La pel·lícula guatemalenca La Marimbas del Infierno, del director Julio Hernández Cordón, guanyadora del Festival de Tolouse, encapçala la llista de pel·lícules de la Secció Oficial, que inclou títols premiats a Sundance (Zona Sur), Valladolid (Terrados), Sevilla (La Roca) i Màlaga (Crebinsky), i d’altres tan exòtics, apetitosos i plens de joventut com Amanecidos, vista a Sitges, o Puzzle Love, una proposta realitzada per alumnes de l’ESCAC a través de la seva productora Escándalo Films.

Paral·lelament l’Atlántida Film Fest estrena una nova secció, la Secció Atlas, formada per 14 llargmetratges internacionals inèdits a les nostres pantalles i que es podran veure a filmin durant els 30 dies que dura el certamen. Una secció que s’obre amb Alps, la nova pel·lícula de Yorgos Lanthimos, el director de Canino, que s’estrenarà en sales comercials el proper dia 13 d’abril, i que ja es pot veure a filmin excepcionalment durant només tres dies.

Cartells de les pel·lícules que participen a la Secció Atlas de l'Atlántida Film Fest.

Una bona col·lecció de títols amb un aroma marcadament juvenil (per això de captar noves mirades), que inclou l’apocalíptica Bellflower d’Evan Glodell; la guanyadora del Festival de Berlín (millor director) El mal del sueño; o la comèdia revelació (incomprensiblement encara inèdita a Espanya) Submarine, dirigida per Richard Ayoade, més conegut per “Moss” pel seu paper a Els informàtics (The IT Crowd), que clausurarà el festival el 4 de maig i, a l’igual que Alps, estarà disponible durant 72 hores. La resta de pel·lícules estan gairebé totes ja disponibles a filmin i ho estaran durant fins el 7 de maig, tret d’algunes poques que ho estaran a partir del 12 d’abril.

Podeu veure totes les pel·lícules incloses al festival per un preu de 1,95 euros cada una (a excepció d’Alps i Submarine que són un euro més cares). Però també podeu comprar un passi per tot el festival (les 26 pel·lícules) per només 15 euros, o 7 euros si sou usuaris premium de filmin.

A mesura que avanci el festival des de La Finestra Digital us anirem ampliant informació de les pel·lícules que hi participen així com la nostra valoració. Esperem també els vostres comentaris. A veure cinema i reveure!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies