Cumbres borrascosas
7Valoració

La cineasta britànica Andrea Arnold es fa seu el clàssic d’Emily Brontë, “Cumbres borrascosas”, per donar-li el seu toc personal. Al llarg de poc més de dues hores, la realitzadora britànica retrata la història d’amor impossible que viuen Catherine Earnshaw i un nen immigrant arribat al país com polissó d’un vaixell i recollit pel seu pare en els carrers de Liverpool, al que bateja com Heathcliff.

El treball, basat en la novel•la homònima d’Emily Brontë, recrea la història d’amor impossible i tortuós entre la filla d’un hisendat de Yorkshire i un jove al que el seu pare rescata del carrer durant un viatge i que entra a formar part de la família malgrat el rebuig i les constants humiliacions de Hindley, el fill gran. El jove de raça negre –per complicar encara més la història d’amor impossible – i batejat com a Heathcliff estableix una relació molt especial amb Cathy, la filla petita –interpretada per Kaya Scodelario, coneguda per la sèrie “Skins”-. Ella el submergeix en aquesta natura erma del comtat. Un paisatge que es converteix en un protagonista del film d’Arnold, caracteritzat per la grisor de les boires, les pluges i l’intens vent. I malgrat l’entorn inhòspit es converteix en l’escenari perfecte on els dos joves poden amagar i dissimular el seu amor no formulat.

Catherine i Heathcliff es complementen a la perfecció malgrat l’esperit contingut d’ell i el punt maliciós i capriciós d’ella. Dos esperits salvatges, desarrelats, que somien amb la llibertat, sempre fugint de les quatre parets que els contenen. El film d’Arnold és intimista, contemplatiu i, fins i tot, una mica minimalista en certes expressions. Sense música, ple de silencis, la directora britànica recorre les terres ermes i els que hi viuen mostrant-nos el paisatge però també aturant-se en els petits detalls. Desenfocats, macros de detalls com el cabell de Cathy que Heathcliff mira extasiat condueixen fàcilment a l’espectador cap a aquest amor impossible i destructor de moltes de les vides que l’envolten.

Aquesta nova versió de “Cumbres borrascosas” és una adaptació diferent de les anteriors. Menys comercial, la seva realització plena de silencis i plans contemplatius la faran més difícil pel gran públic. Amb tot, d’una manera especial i molt particular,  sap transmetre perfectament l’ànsia d’aquest amor impossible i del neguit de la separació fins a la destrucció de tot el que toca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies