Hijos de la Alhambra
6Valoració

Paco Roca està de moda. Desprès de l’èxit aconseguit amb l’adaptació d’”Arrugues” al cinema, premiada amb dos Goyas, Planeta DeAgostini Còmics no s’ha pogut estar i ha decidit re-publicar una de les obres més desconegudes de Roca “Hijos de la Alhambra”. L’excusa és adaptar l’obra, en format i coberta, a la resta de la biblioteca de Roca, però l’oportunisme s’ensuma darrere d’aquesta maniobra. I bé que fan.

Hijos de la Alhambra de fet va nàixer l’any 2003, i ho va fer amb la mirada posada en França. La idea era buscar-se un lloc en un mercat en el que les historietes d’aventures eren bastant populars. Amb el títol Les voyages d’Alexandre Icare #1: Les fils de l’Alhambra es publicava, sota l’editorial Erko, el que havia de ser la primera d’una sèrie d’aventures protagonitzades per Alexandre Icaro, un artista francès que ronda el món en una mena de viatge espiritual. Finalment Icaro es va haver de conformar amb el seu viatge al Sud d’Espanya, i és que la sèrie no va passar del primer número. Passarien tres anys fins que Planeta DeAgostini publiqués l’aventura en espanyol.

Hijos de la Alhambra deu el seu nom a Washington Irving, que anomenava així a tots aquells vagabunds i bohemis que habitaven la vella fortalesa musulmana. Alexandre Icaro, fascinat per les històries que li arriben sobre ella, decideix anar-hi per conèixer de primera mà una essència que es presenta exòtica i pintoresca. Però una vegada arriba a l’Alhambra el que s’hi troba és una aventura “plena de misteris”, malediccions i un tresor: l’or que el Rei Felip III prohibí als Musulmans endur-se’n d’Espanya.

Vinyetes de "Hijos de la Alhambra" de Paco Roca.

Una història que realment no te gaire misteri, que de tan senzilla esdevé anecdòtica. Sense més rerefons que la pròpia aventura, malgrat comptar-hi amb una interessant representació de l’època. I és a que Hijos de la Alhambra li falta aquell punt càlid de les millors obres de Roca, aquell que va més enllà de la fórmula i que sens dubte ha anat cultivant els darrers fins arribar-lo a dominar. El que sí deixava ja clar a Hijos de la Alhambra és un estil i domini tant en el dibuix (amb perfils propers al món Disney i en la línia al que posteriorment veuríem a Las Calles de arena), com en el color, amb un us extraordinari de la llum i les seves tonalitats.

El còmic es complementa amb un text que ens introdueix en el clima cultural de l’època, i un text final més llarg amb una mica d’història de la Alhambra. Textos que per altra banda semblen extrets de la viquipèdia i no han estat editats amb gaire afecte.


Editorial: Planeta DeAgostini Cómicsl
ISBN: 978-84-684-7760-2
Pàgines: 56
Preu: 8,95 €
Guió: Paco Roca
Dibuix: Paco Roca

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X