#miccionari
8Valoració

Un diccionari  nou de lexicografia recreativa on, com molt bé ens explica en Màrius Serra en el seu pròleg, trobem un recull de píndoles de 140 caràcters amb l’enginy present a Twitter. És  amè, divertit, lleuger, entretingut, hilarant, reflexiu, una nova collita de saber popular del segle XXI i molt relacionat amb l’actualitat i tots aquells temes que ocupen part dels pensaments dels twitters.

El nou #miccionari no s’ordena alfabèticament, es regeix per un ordre temàtic, així és que trobem diversos temes com: Barça, Reial Madrid, Esports, Catalunya, Espanya, Crisi econòmica, Món, Mitjans de comunicació, Cultura popular?, Sexe, Salut i cuina, “Topiònims”, Marques “publicitàries”, Micciopèdia i Sopa de lletres. Tots ells estan introduïts per una breu descripció d’un parell de planes on ens avancen que trobarem i l’esperit de la classificació. Aquestes idees i paraules estan plenes de genialitat, com quan un busca la tira còmica del diari i troba un reflex de la societat emmarcat en uns breus segons de lectura, tot amb un to mordaç i àcid.

Aquests són uns quants exemples extrets d’aquest #miccionari:

Mosqueigcat. Sensació amb què sovint tornem després d’una reunió a Madrid. @joanaortega
Cantautista. Cantautor que fa cançons de coses que només entén ell. @ceskfreixas
Gangbanc. Grup d’empreses financeres que se’t follen. @vedellconsagrat
Ipodcondríac. Persona que pensa que els aparells electrònics li estan a punt de petar. @doctormoriarty

Aquest #miccionari, amb una portada que ja ens adverteix de les conseqüències de la seva lectura, convida a grans i petits a fullejar-lo i a afegir alguna nova entrada de collita pròpia. És una obra oberta, apta per a tothom que tingui ganes de passar una molt bona estona; un llibre per compartir, per llegir en veu alta i per gaudir-lo amb els amics, que arrenca somriures i més d’una rialla.  Aquesta és la nostre aportació, #miccionari: art de recollir idees que poden provocar alguna mullena de pantalons o fer saltar alguna llàgrima.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-6641-492-0
Pàgines: 160 pàgines
Preu: 11,95€

Fran Domènech comença el seu periple laboral una nit d'agost disfressat de Jorge Negrete a diversos locals de l'Eixample barceloní. L'any 1995 a Ràdio Arenys descobreix que asseure's davant d'un micròfon és més saludable que cantar ranxeres. Des d'aquell moment ha cultivat el gènere radiofònic al costat d'Antoni Bassas a l'Alguna pregunta més de Catalunya Ràdio, ha presentat els matins de Ràdio 4 i els caps de setmana d'estiu a COMRàdio. Actualment milita a les files del Versió RAC1 de Toni Clapés. El seu malaltís esperit camaleònic li ha permès sobreviure a la televisió, amb el Tricicle a Dinamita i Trilita, en programes de producció pròpia de TV3 o fent de guionista a la productora El Terrat. Des de finals del 2010 és també el guionista de l'acudit d'actualitat del diari Ara.

L'autor convida als lectors a adreçar-li suggeriments, donatius i/o insults a través del seu blog http://miccionari.blogspot.com.es/.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies