Extraterrestre
8Valoració

Nacho Vigalondo volia fer una pel·lícula d’extraterrestres. Si el seguiu per Twitter (@Vigalondo) o heu llegit entrevistes seves, ja sabreu que es tracta d’un friki enamorat de tot el que s’anomena (erròniament i ja em penedeixo de fer servir aquest terme) ‘la subcultura’. Però Vigalondo era perfectament conscient de les seves limitacions i per això Extraterrestre treu el màxim partit a un pressupost modest, reduïdes localitzacions i un repartiment composat per 5 actors.

Julio i Julia no es coneixen però es desperten al mateix llit després de passar junts una nit de festa i borratxera. Ell s’enamora. Ella no i a sobre té parella. Quan Julia s’intenta desfer del noi, s’adonen que estan al mig d’una invasió extraterrestre.

Un punt de partida que podria ser típic dona lloc a una pel·lícula molt original, que aprofita les seves limitacions i les converteix en virtut. Vigalondo escriu un guió excel·lent, amb una gran caracterització de personatges que esdevenen el motor principal de la pel·lícula. S’allunya dels estereotips (tot i que al principi juga amb ells) per construir persones reals que es mouen en la pantalla mostrant reaccions i mantenint converses properes i creïbles, rellevants, emocionants i divertides. El director té un sentit perfecte del ritme i fa servir els més variats elements per enganxar a l’espectador i, el més important, no s’oblida de cap d’ells i els va recuperant per donar-los un sentit i una funció específica dintre de la trama. Per últim, la pel·lícula té un final preciós, coherent amb la història i amb els personatges.

Extraterrestre Nacho Vigalondo

En paral·lel a la fortalesa del guió tenim un repartiment que dona vida als personatges amb precisió i talent, al servei de la història però donant el màxim. Michelle Jenner i Julián Villagrán interpreten a una parella protagonista amb química, tensió sexual i una relació que recorda a les de les comèdies més clàssiques. Carlos Areces i Raúl Cimas tenen uns personatges d’allò més divertits, amb un punt més exagerat però amb moments extremadament hilarants i una progressió dramàtica mesurada per no arribar a cansar. Per últim, cal mencionar a Miguel Noguera, amb un paper breu però molt còmic, que en cap cas defraudarà als seus seguidors.

Extraterrestre és una gran comèdia, divertida i bonica, ben escrita i interessant, amb sentiment i mala llet, una cosa poc habitual en un món, el de la comèdia, on el més habitual és anar a allò més fàcil.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies