Un festival és un aconteixement o celebració (finals de maig, principis de juny), efectuat generalment per una comunitat local (Barcelona) que es centra en un cert tema o un aspecte únic d’aquesta mateixa comunitat (Música). I així torna un any més l’esperat Primavera Sound 2012, l’aconteixement o celebració més avantguardista que té com a localització central Barcelona.

I si al 2011 l’alineació del cartell ens havia deixat amb la boca oberta, aquest any ja em poso directament les mans al cap. Han tirat directament la música per la finestra. Han estat innovadors en la presentació i elecció del cartell i, tant confiats estan, que han sorprès tothom amb una edició paral.lela a l’audaç ciutat d’Oporto.

L’organització ha tingut una estrategia clara al país veï: allà els festivals musicals són part de l’ADN de la societat i la qualitat és impertorbablement bona. El Primavera Sound sorgeix com una alternativa que busca sinergies amb l’entorn musical local i per altra banda es presenta com un pes pesat preparat per sorprendre qualsevol. Molt es podría parlar d’això però al final el més important és el propi objecte de la celebració, la música, i d’això és del que vull parlar.

Primavera Sound

Centremnos en Barcelona i el dimecres 30 de Maig: Sant Etienne i Black Lips. Qualsevol d’aquests podría ser tranquilament el cap de cartell d’un dia “gros” de qualsevol festival. Dijous 31 de Maig, ¿preparats? The Field, Sleep, Melvins, Spiritualized, Beirut, Death Cab For Cutie, The XX, Wilco i com si tot això fos poc, Franz Ferdinand tornen com si fossin el fill pròdig del Primavera. Tornen 7 anys després per esvair dubtes. No estan causant la mateixa eufòria que al 2004, però ningú se’ls vol perdre. Destaco la meva especial atenció per The XX que vindran amb un altra obra prima, així ho espero, i Death Cab for Cutie presentant el seu nou álbum “Codes and Keys”, una creació artística sense cap mena de prejudici.

Death Cab for Cutie

I si amb això segurament despertarem el divendres amb una dolça resaca musical, no hi haurà temps per pensar en el dia anterior, perquè el que ens arriba és una autèntica bomba: : The Cure, The Rapture, The Drums, Girls, Death in Vegas, M83, Wavves, Rufus Wainwright, Chromatics, Aeroplane. Dit això callo perquè no fa falta definir més el què ens espera. Només faré referencia als petits que també tenen un lloc molt especial en aquest festival com Bigott de Zaragoza, és un plaer escoltar les seves entretingudes cançons, com Cuchillo que tornen un cop més i els Liturgy més captivadors amb el seu single “Generation”.

Dissabte, 2 de Juny, sol ser generalment un dia més tranquil i aquest any no será l’excepció, tot i ser igualment trencador: Kings of Convenience, Björk, The weekend, Yo la Tengo, Atlas Sound, Veronica Falls, Scuba, Real Estate, LFO. Torna per fi el gran músic Erlend Ote amb un dels seus projectes, Kings of Convenience. Qui va estar a la calurosa tarda del 22 de Juny del 2010 al Poble Espanyol sap que Kings of Convenience porten amb ells uns màgia incontestablement seductora. Pels amants de Björk el dissabte pot ser una cita histórica perquè aquesta enigmática dona islandesa escull molt bé les seves aparicions en públic. Es reserva a si mateixa i, sorgint de l’inesperat, presentarà “Biophilia”, el seu nou treball, un experiment que explora les relacions entre les estructures musicals matitzant performances creades per fenòmens de la naturalesa. Un aspecto interessant des del punt de vista artístic.

Björk

El diumenge és per tancar la celebració del final de la primavera i al Primavera hi seran Yann Tiersen, Richard Hawley i Nacho Vegas, tres pesos pesats, tres nacions (França, Anglaterra i Espanya), tres compositors, cadascun amb entitat propia, el folk/rock portat a l’extrem de la creació artística.

Segons la historia, els festivals van començar essent un conjunt de celebracions en honor dels déus. Des de l’època egipcia passant pels grecs i els romans, per les competicions musicals de l’edat mitjana fins al dia d’avui, mai han perdut la seva essència. Una manifestació que celebra la felicitat a través de la música. El Primavera Sound vol fer historia i per això la organització ha treballat sense descans deixant un missatge clar al públic: en la música tots els sentiments tornen al seu estat pur i el món no es sino música feta realitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X