La sonda del “Voyager” continua sobrevolant la Sala Tallers del TNC. Ho farà encara durant tota aquesta setmana i nosaltres no hem volgut perdre l’oportunitat de conèixer una mica més d’aquesta obra de la mà del seu creador i director, en Marc Angelet.

Aquest mes de març ha apropat el TNC a les estrelles. Com va néixer “Voyager”? De quina manera una tema tan científic esdevé teatre?

“Voyager” neix quan llegeixo la història dels disc d’or de la Voyager que contenien imatges, música i salutacions per enviar a les estrelles. Començo a investigar i em trobo amb en Carl Sagan, i un seguit de personatges i situacions que em van atraure moltíssim. Tot plegat em va semblar prou interessant per a crear una dramatúrgia.

Quina mena de reptes planteja una obra d’aquestes característiques?

Els reptes tenen a veure amb l’estructura i el to de l’espectacle. A la història real li mancava tensió dramàtica, per això el format documental em semblava el més interessant i apropiat per explicar la història.

“Voyager” compta amb un bon recolzament tècnic i escenogràfic. Fins a quin punt veu reflectida la idea que segurament s’havia fet al cap alhora d’escriure l’obra?

La idea inicial anava canviant a mida que treballava amb els col·laboradors dels projecte, amb l’ajudant de direcció i dramatúrgia Albert Boronat, amb l’escenògraf Enric Planas, el músic Raffel Plana, l’il·luminador David Bofarull, el dissenyador de vídeo Alejo Levis, o el vestuarista Iztok Hrga, entre d’altres. Tots tenien idees interessants i proposaven per enriquir la proposta. Estic realment content del resultat final. I vull agrair-los la seva feina en el procés!

Que suposa que “Voyager” sigui part del Projecte T6?

Segurament un projecte d’aquestes característiques no s’hagués pogut fer en un teatre més petit o amb menys mitjans.

Que tal l’experiència amb el públic?

Prou interessant. L’espectador se sorprèn de veure un documental en el teatre. M’agradaria pensar que troben la història i els personatges interessants i suggerents. Però això és cosa seva.

Escena de Voyager al TNC

Copyright: David Ruano

Tindrem “Voyager” més enllà del TNC?

Els projectes del T6 neixen i moren a la Sala Tallers. Tant de bo pogués tenir vida fora del TNC. Però malauradament és molt difícil.

Veient el seu currículum podríem dir que vostè no para. Ja prepara la seva propera obra? Per on anirà el tema?

Doncs ara mateix estic revisant material antic per veure si hi ha alguna bona idea per començar a escriure alguna cosa.

Que tal espectador de teatre és? Alguna recomanació?

Ara la cartellera crema! Hi ha el “Coriolà” del Rigola, “Incendis” del Broggi al Romea, “Res no tornarà a ser com abans” de la Carol López a la Villaroel, o “Vamos a por Guti” d’Albert Boronat al Gaudí.

Si hagués d’escollir, què hi ficaria a la sonda Voyager?

M’encanta el que van posar! No tocaria res!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies