"La metgessa de Barcelona" de David Martí
7Valoració

David Martí recupera a les protagonistes de “Les bruixes d’Arnes” per aquesta nova aventura en la ciutat Comtal. De la mà d’aquestes dues dones decidides, inconformistes i valentes trepitjarem la Barcelona del segle XVI en un llibre on es mescla història, llegenda, màgia i aventura.

És el Nadal de 1562. La metgessa Lluna Aymerich i la seva filla Eulàlia esperen il·lusionades la imminent tornada d’Hug de Montcada, l’espòs de Lluna. El noble però no arribarà mai a casa, en un racó fosc de la ciutat de Barcelona és assassinat per uns mercenaris. En el rerefons de la seva mort hi ha l’ambició per aconseguir Llibre de les Essències, un compendi de coneixements màgics i naturals que no pot caure en males mans. Lluna haurà de lluitar per imposar-se en un món d’homes i dur el llibre a bon custodi, però sobretot per salvar la seva filla mentre la ciutat comtal cau víctima d’una epidèmia de pesta. La metgessa emprendrà una cursa per Barcelona i per molts dels secrets que guarda aquesta ciutat.

La metgessa de Barcelona” segons el seu autor, David Martí, no vol ser una continuació del seu anterior llibre “Les bruixes d’Arnes” malgrat que recupera a les seves protagonistes. Així doncs podeu llegir aquest segon llibre de Martí encara que us falti llegir l’anterior. Lluna Aymerich i la seva filla Eulàlia, les protagonistes de “La metgessa de Barcelona” són dues dones especials, decidides, i amb una sensibilitat força especial -quasi màgica- que les fa properes a les dones actuals -potser en alguns instants un pèl massa modernes i tot-. Són dues dones que no es rendeixen i que, fins i tot, treballen en un món on domina l’home. D’altra banda hi ha una altra protagonista femenina, no és de carn i ossos però és tant o més important que les altres dues, és la ciutat de Barcelona que es converteix en l’escenari de les aventures i els perills que ha de sortejar la Lluna per protegir el Llibre de les Essències. David Martí ens fa recorre els seus indrets més misteriosos, ens parla de les seves llegendes i ens aporta dades històriques.

La metgessa de Barcelona” és una novel·la plena d’acció i misteri que a l’hora que satisfà l’esperit tafaner dels apassionats de les llegendes i els detalls curiosos – en aquest cas de Barcelona-. Amb una prosa senzilla, propera, amb predomini dels diàlegs i estructurada en capítols curts d’acció trepidant aconsegueix atrapar fàcilment al lector per llegir-la en un tres i no res.


Editorial: Grup 62
ISBN: 978-84-297-6916-6
Pàgines: 272 Pags.
Preu: 19,50€ (ebook: 15,99€)

David Martí (Barcelona, 1970), humanista de formació, ha treballat durant molts anys de professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb les noves tecnologies, però un bon dia va decidir deixar-ho tot, canviar de vida i dedicar-se a escriure i a fer conferències. El 2008 va publicar el llibre 'La revolución interior' i en 2010 'Les bruixes d'Arnes', la seva primera novel·la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies