"El Ángel de la Noche" de Brent Weeks
9Valoració

L’assassí perfecte no té amics, només enemics

Un jove d’onze anys anomenat Azoth sobreviu sota la tirania de la Germandat de les Madrigueres. La seva única escapatòria serà matar el seu cap i convertir-se així en aprenent d’assassí, del millor assassí: Durzo Blint. La seva naturalesa no es de per si violenta, és més aviat astuta, però quan els seus amics són assassinats, Azoth demostra les seves aptituds com a futur aprenent d’assassí. Des d’aquell moment desapareix l’Azoth i reneix en Kylar.

Ens introduïm en el ric univers mític i oníric del regne de Soparia, i en la vida del seus ciutadans. El regne és invadit per l’exèrcit de Khalidor, la població ha estat sotmesa, i l’únic focus de resistència és el Sa’kagé, la gran organització de l’hampa. La seva única esperança per resistir és convèncer Kylar, ara reconegut com l’assassí més letal del regne, que s’uneixi a la causa. En les mans de Kylar quedarà el destí dels seus amics i dels seus enemics. La seva nova missió podria ser la clau per salvar als dos pobles. Serà un gran sacrifici i Kylar haurà de decidir entre ell i els seus anhels i tot un regne.

Amb la trilogia de “L’àngel de la nit”, Brent Weeks, ha demostrat que mereix ser considerat com un dels millors autors joves en el panorama de la ficció: la divisió de la història és encertada, les novel·les comencen amb un tempo agradable, amb bon ritme i dinamisme, i van adquirint un crescendo deixant el final de cada una en un punt àlgid en el que el lector es troba en el cim d’un risc, amb la necessitat d’una corda de salvament, amb la set salvatge de més.

A més cal remarcar que tant la publicació de Plaza & Janés com la de DeBols!llo és un encert ja que els llibre s’han anat editant en uns intervals no superiors a dos mesos i en el cas de DeBols!llo en l’interval d’un mes. Així els lectors s’asseguren una continuïtat fluida, no perden el fil i s’estalvien haver de rellegir la història per recordar els esdeveniments.

La podríem considerar una obra clàssica del gènere en la qual tenim elements destacats com el mestre i l’aprenent, l’amenaça de la destrucció, un arxienemic, una batalla o guerra de magnituds colossals i un món de fantasia ple de detalls i colors.

Brent Weeks

No és en cap moment una novel·la unidimensional, te tantes històries secundaries que s’entrellacen entre elles, que adquireix una tridimensionalitat aclaparadora. És molt dinàmica, fàcil de llegir i enganxa molt al lector. La història va adquirint profunditat a mesura que avança, encara que perd una mica en la segona entrega, cosa comprensible donat que la primera te molta força i introdueix molts aspectes i l’última tanca moltes històries, fins i tot dona apunts d’històries futures, encara que personalment preferiria que aquest apunts es transformessin en una novel·la nova.

Els personatges principals van i venen i divergeixen depenent de la part de la història, alguns moren, canvien de destí o la seva línea argumental es veu truncada al llarg de molts capítols fins que són repescats per l’autor. Hi ha moments que els trobes a faltar alguns, com per exemple en Durzo Blint, el mestre assassí, encara que ens acompanya sempre en la memòria i els sentiments de Kylar, el futur assassí i protagonista. A banda d’ells remarcaria l’Elene, encara que no és sant de la meva devoció,  en Vi  o en Logan, fidels amics de Kylar.

Un món fantàstic que convida a tots els lector a entrar-hi. Si no us agrada la fantasia, jo us aconsello que li doneu una oportunitat, si en sou fanàtics no el podreu deixar passar. Tal i com diu el propi autor en l’interior de la portada de cada una d’elles, “doneu-me una oportunitat i us sorprendré”.


Editorial: Plaza & Janés / DeBols!llo, Mondadori
Preu: Edició Plaza & Janés: 21,90€
Edició DeBols!llo: 9,95-10,95€
Ebook: 6,99-15,99€

Brent Weeks, nascut i criat a Montana, Estats Units, es va convertir en un dels autors revelació de la literatura fantàstica gracies a la seva aclamada trilogia El Ángel de la Noche. La primera entrega, El camino de las sombras, va quedar finalista del David Gemmell Legend Award, que es concedeix anualment a la millor novel·la del gènere fantàstic publicada en el món anglosaxó. A aquesta primera novel·la la van seguir Al filo de las sombras i Más allá de las sombras. Brent Weeks forma part del grup d'escriptors consagrats del gènere, entre els que podem comptar amb autors com Andrzej Sapkowski y Brandon Sanderson.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies