La Maga
8Valoració

La maga presenta una història independent però que convidarà a tots aquells que desconeixien l’obra de Canavan a  buscar la trilogia que recull “les cròniques del mag negre”. En aquesta novel·la se’ns expliquen els orígens de diversos elements de l’univers fantàstic amb el qual Canavan ha seduït ja a lectors de tot el món . La història s’ambienta centenars d’anys abans de les aventures narrades en El gremi dels mags i és la introducció perfecta a l’univers de l’aclamada trilogia.

La novel·la presenta a dues nacions veïnes enfrontades. D’una banda trobem el país de Kyralia, on els mags ensenyen als seus aprenents i fan un ús adequat de la màgia. Els homes són lliures i mantenen una relació de respecte amb el seu Lord o senyor. D’altra banda tenim el país de Sachaka, on l’esclavitud és el pa de cada dia i els mags fan un ús abusiu de la seva màgia.

Aquestes diferències i l’avarícia de més d’un mag de Sachara provocarà una guerra que enfrontarà els mags d’una banda i de l’altra, demostrant com els valors de la lleialtat, la pietat, l’afecte i la comprensió donen lloc a un exercit més poderós i menys sanguinari.

El fil conductor de tota la història és una jove anomenada Tessia, filla d’un sanador del poble de Kyralia. Els ensenyaments del seu pare s’uneixen a la seva voluntat d’ajudar a la gent i al poder de la màgia per convertir-la en una persona única, que fa servir la màgia de manera positiva, mai per destruir o matar. La seva visió anirà canviant a mesura que la història avança entre aliances i guerres, entre destrucció i curació, entre llibertat i esclavitud.  A més la seva visió es veurà recolzada per la del Lord Dakon i el seu co-aprenent Jayan, dos dels puntals de la història.

L’autora es recrea molt en la construcció dels personatges. Són uns personatges molt complexos i no se centra només en els personatges més principals, sinó que construeix una novel·la coral, en la que tots els personatges tenen presència. Encara que es decanta més per les característiques dels habitants de Kyralia, no s’oblida dels de Sachaka, mostrant que no tots són tant dolents com sembla i que fins i tot els dos territoris tenen punts en comú. El lector arribarà a apreciar molt a Tessia i Jayan, de la mateixa manera que odiaran personatges com Takado i el seu esclau Hanara, qui aporta el punt d’humanitat que no te el seu amo.

La maga és una novel·la de 679 pàgines, plena d’aventures, màgia, coneixement i evolució personal. Una màgia enfocada des d’un punt de vista adult i poc ensucrat, diferent de la que últimament ens arriba seguint l’estil Harry Potter. Molt recomanable pels amant de la ficció.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401352522
Pàgines: 679 pàgines
Preu: 21,90€ /14,99€ (e-book)

Trudi Canavan viu a Melbourne, Austràlia. La seva opera prima, les Cròniques del Mag Negre (trilogia conformada per El gremi dels mags, La aprenent i El Gran Lord i publicada en castellà per DeBolsillo), va destacar com un fenomen internacional de vendes i s'han cedit els drets de traducció per una vintena d'idiomes. Posteriorment es va publicar la trilogia Age of the Five. A aquests llibres van seguir La Maga, que va ser guardonat el 2009 amb el premi Aurealis a la millor novel·la fantàstica. Canavan ja s'ha confirmat, doncs, com una de les grans veus de la literatura fantàstica mundial. Està actualment acabant una esperada nova trilogia, que constitueix la seqüela de les Cròniques del Mag Negre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies