First Wave
7Valoració

Durant l’any 2010 DC Comics va decidir incorporar a la seva oferta de publicacions una nova línia editorial protagonitzada per personatges pulp com Doc Savage o Spirit i versions lleugerament diferents d’herois de la casa com Batman. La idea, a priori molt interessant, va caure en les mans de l’equip format per Brian Azzarello i Rags Morales, i va donar com a resultat aquesta mini-sèrie recopilada per ECC Comics i altres sèries dedicades a personatges com Doc Savage o Spirit, que es publicaran pròximament.

El Árbol Dorado és una misteriosa organització que contínuament està posant en marxa plans per dominar el món. Els destins de diferents herois com Spirit, Batman o Doc Savage, que acaba d’enterrar el seu pare, es creuaran per enfrontar-se a un gran perill que amenaça a tota la humanitat.

Azzarello planteja una història de tall clàssic que uneix a un grup d’herois, inicialment sense relació, per enfrontar-los a un enemic de grans dimensions que supera les capacitats individuals de cada un dels personatges. No és un plantejament original però sí el suficientment funcional com per introduir els protagonistes, el nou univers i deixar obertes diferents històries que poden ser desenvolupades en el futur.

La història, tot i tenir un plantejament senzill, es desenvolupa de manera bastant complexa, principalment per la quantitat de personatges que apareixen i els canvis de localització de la història. Azzarello compta amb un trio de personatges principals (Batman, Spirit i Doc Savage) que tenen darrera seu molts anys d’història i universos ben elaborats. El guionista enlloc de simplificar decideix incorporar aquests universos a la història i per acabar-ho d’arrodonir, afegeix altres personatges com els Blackhawks o El Vengador que s’uneixen per complicar la narració. Treballar amb tants personatges pot ser molt positiu per la gran quantitat d’interaccions que s’estableixen entre ells i els infinits camins que pot seguir la història que s’explica però també és una font contínua de problemes perquè l’espai sempre és limitat i molts d’aquests protagonistes acaben desaprofitats. Es nota que aquesta mini-sèrie havia de servir de presentació de l’univers, de catàleg d’herois i possibilitats, i, tot i que el producte en general funciona, queda la sensació que algunes pàgines més haurien estat molt necessàries.

FirstWave Azzarello Morales

Rags Morales és el dibuixant perfecte per la història: bon narrador gràfic, capaç de dibuixar emocionants escenes d’acció, d’una banda,  i converses creïbles, de l’altra, i bon dibuixant de cares i expressions. Sap donar a part de les seves creacions un punt caricaturesc que resulta molt d’agrair en personatges com Spirit i és un dibuixant amb l’habilitat necessària per poder encarregar-se d’un projecte amb molts protagonistes i que tots es puguin diferenciar sense problemes. El color de Nei Ruffino presenta més inconsistències però en cap cas espatlla el treball gràfic de Morales, ple de força i dinamisme.

First Wave és un bon còmic, una bona introducció a aquest nou univers, que es pot llegir amb independència dels referents que es tinguin. Un guió correcte que es perd una mica amb tant personatge i un dibuix de gran nivell són els principals ingredients d’un producte que no decebrà i que deixarà amb ganes de molt més.


Editorial: ECC Ediciones
Pàgines: 192 pàgines
Preu: 17,05 €
Guió: Brian Azzarello
Dibuix: Rags Morales

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X